reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Ja też dopajam Hippem, ale wcześniej rozpuszczałam w wodzie przegotowanej wodę koperkową (5ml na minimum 60ml wody):
Opinie o Woodwards Gripe Water. Woda koperkowa Seton School Healthcare PLC - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
Czasem też daję jej wodę.

Ze względu na nietolerancję laktozy pijemy mleko Enamil 0-lac, ale generalnie Enfamil drogi, więc ze względu na to nie polecam. Moja próbowała Bebilonu i Nan (zanim wyczailiśmy nietolerancję) i oba jej smakowały :) Podobno dbrze, jeśi mleko zawiera kwasy tłuszczowe DHA i ARA. Nie wiem, które oprócz Humany Premium i Enfamilu ją mają, może już teraz nawet wszystkie?

reklama
klariss- my też tylko na cycu i czasami mam wrażenie że już źródełko wyschło ale to tylko tak sie zdaje
Mła- herbatek jeszcze nie testowaliśmy

sosnowiczanka moaj Karolcia jest tylko na cycku, herbatkę wypiła raz tą reklamową własnie, ale czasem jak już cycka i cycka wieczorem 2-3 h. to daję jej na dopojenie mm aktualnie z Nan ale zobaczymy co powie dermatolog w poniedziałek bo nie wiem czy nie bedziemy na bebilonie pepti tak jak z Kamilem, w dzien i w nocy super je choc zajmuje jej to ok. 40 min. I jak gdzies idę to tez dostaje Nan.

a Piotruś dawniej też tak długo ciągnął i wciąż wisiałby przy piersi a teraz rach ciach 5-10 minut czasem z 15 i już! :szok: nie wiem czy nie za krótko to? a potem głowę wykręca, zaczyna marudzić, płakać... albo sobie gada byle żeby nie pić. No i wytrzymuje 3-4 godziny w dzień a w nocy dłużej, wczoraj był tak zmęczony że jak o 19 się napił, około 20.30 zasnął to do 4.20 spał :szok: nie wiem czy on za mało nie je :confused: na pierwszym szczepieniu jak byl wazony to ladnie przybral bo z wagi 3150 do 5200 :-)a teraz jak z nim wchodze na wage to wychodzi nieco ponad 6kg...więc mniej juz przybiera :dry:

Mari, mój Kubuś je tak samo długo i często, jak Twój Piotruś, dzieciaczki mocniej ssają, mają silniejsze mięśnie buźki i szybciej się najadają, nie ma powodów do zmartwień, gdyby był głodny, na pewno dawałby Ci głośno znać i spałby w nocy tak długo :) poza tym jak piszesz, ładnie przybiera na wadze, a to jest na pewno wyznacznik tego, że jednak się najada. A im nasze szkraby starsze, tym wolniej będą przybierać na wadze. Ktoś wspomniał w którymś z wątków, że do 6 miesiąca życia dzieci powinny podwoić swoją urodzeniowa wagę.

Dziewczyny moja mala nie umiie pic z butli:(
bo dzis odciagnelam zeby dac jej w butelce,zeby sie przyzwyczaila i kurde taki ryk ze masakra(z Patrykiem zrobilam tak szybciej i nie bylo problemu)i mam doline;/ a jutro M zostaje sam z dwojka,bo ide do Gina na wizyte i troche sie boje ze Mala zacznie mu ryczec;/

Mamy karmiace piersia dajecie czesem butle z odciagnietym??
Dajecie smoczka jak karmicie piersia?Bo moja protestuje:(

izi moja dostaje i czasem moje mleko z butli i czasem mm jak mnie nie ma i nie ma problemu, natomiast smoczek sporadycznie, i z reguły jak moja mama jej da to ssie a ode mnie wypluwa;p

Izi ja karmię tylko piersią, ale pare razy dawalam moje odciągniete mleko i nie bylo zadnego problemu. Moze smoczek przy butelce malej nie odpowiada? Ja mam TT. Herbatkę tez dawalam z tej butelki i bylo ok.
Smoka daję, ale Alan jakos nie przepada. Trochę possie i wypluwa. A niekiedy wcale nie chce.

reklama
Jeśli chodzi o Enfamil to tańszy jest w aptece doz.pl My też obecnie z Bebilon Pepti przeszliśmy na Enfamil o-lac i o wiele lepiej się po nim czujemy, kupka jest codziennie a była co -3 dni na Bebilonie i ulewało się a teraz nic się nie dzieje.

Do góry