reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Mła ja staram się podawać Maciulkowi między posiłkami herbatkę z Hipp ale On jej nie lubi nie chce pić.

W ogóle to ostatnio mamy problem z piciem bo herbatek nie wody nie a przy MM powinno się przepajać dziecko i nie wiem co mu dawać skoro żadna herbatka nie pasuję woda gotowana też nie więc co ... ??

reklama
Emilka też tylko na cycku :) I obie bardzo to lubimy choć raz już miałam strach w oczach, że pokarmu coraz mniej ale jak wrócił to ze zdwojoną siłą ;)

u mnie było podobnie, już myślałam, że tracę pokarm, ale teraz od nowa mleko leje się strumieniami :)

Mła, ja czasem (rzadko) daję małemu herbatkę z kopru firmy Hipp, raz na kilka dni, robię 100ml we flaszce, ale jeśli już mały się zdecyduje ją wypić (bo nie przepada), to zwykle pije ok 20-40ml i ma dosyć. Ja ją podaję czasem na ok godzinkę przed posiłkiem. Kuba jest tylko na piersi.

Dzięki dziewczyny! Mamy za sobą pierwszą próbę z HIPPem (miałam saszetkę reklamową) i Misia wypiła 40 ml, co jest niezlym wynikiem sądząc z Waszych postów :) Herbatka tak ładnie pachnie anyżkiem, że sama chętnie bym się napiła ;)

My mamy herbatki z Hippa rumiankowa i z kopru. Dajemy Lence raz dziennie, woli koperkowa a wypija czasami cale 100ml a czasami 20, 40... zalezy jaki ma kaprys:p

Mła ja podawalam herbatkę hipp koperkową i Alan chętnie ję pił, tak ok 30-40ml. Podawalam mu tez rumiankową hippa, a jak bylam u lekarza z malym to powiedzial ze ta Hippa jest ogolnie najlepsza na rynku.

Dziewczyny a doradzcie, jakbym chciala raz dziennie po kąpieli, na noc, podawać MM to nie mam pojęcia jakiej firmy... Mozecie mi cos polecic???

Dziewczyny a doradzcie, jakbym chciala raz dziennie po kąpieli, na noc, podawać MM to nie mam pojęcia jakiej firmy... Mozecie mi cos polecic???

Ja podaje mleko NAN i Lenka odrazu je zaakceptowała:)

Tylko uwazaj, bo ja tez zaczelam podawac malej raz dziennie mm (wlasnie na noc) i ladnie mi przeypiała caluskie nocki, tylko pozniej chciala coraz mniej cyca az wkoncu odrzuciła mi go całkowicie.

reklama
u nas teżherbatka koperkowa hipp jest akceptowana po za tym nauczyłam pić Michaszka wodę przegotowaną, jak podrośnie to przejdziemy na mineralną nie mam zamiaru uczyć go pić żadnych smakowych wód... czym skorupka nasiaknie za młodu...;p

Do góry