reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

reklama
do dziewczyn karmiacych piersia!!!
czy wy tez swoje maluchy karmicie jeszcze co 3 godziny czy juz nie???? jakie robicie przerwy? moj Alex co 3 godziny jest glodny,a nieraz czesciej! on jest duzy i zastanawiam sie czy nie powinnam zaczac wprowadzac mu cos nowego.pediatra w Polsce kazala juz mu wprowadzac zupke po 4rtym miesiacu,a tu we wloszech nie ...i sama juz nie wiem

czy wy tez swoje maluchy karmicie jeszcze co 3 godziny czy juz nie???? jakie robicie przerwy? moj Alex co 3 godziny jest glodny,a nieraz czesciej! on jest duzy i zastanawiam sie czy nie powinnam zaczac wprowadzac mu cos nowego.pediatra w Polsce kazala juz mu wprowadzac zupke po 4rtym miesiacu,a tu we wloszech nie ...i sama juz nie wiem

ja karmie co 2 godziny w nocy też... jak przybiera normalnie to nie musisz jeszcze nic wprowadzac do ukończenia 6 misiąca<chyba, że są inne problemy... kupa, ulewanie>
mój 4,5 miecha waży ponad 9 kilo:-p zaczęłam mu wprowadzac warzywka gotowane i jabłuszko tarkowane po kilka łyżeczek dziennie....

Mam problem :-( Moje dziecko postanowiło żywić się powietrzem. Wprowadziłam mu Sinlac i pięknie przybrał niestety wykończyły nas zaparcia z którymi nie mogłam poradzić sobie w nieinwazyjny sposób :no: Musiałam odstawić Sinlsc na jakiś czas żeby unormować brzuszek. I teraz mamy jazdę. Kuba doszedł do wniosku że nutramigen jest niejadalny, skoro można jeść coś o wiele smaczniejszego. Już stracił 100g z teg co przybrał :no: Dostaje szału jak widzi mnie z butelką. Sama już nie wiem czy to wina nutry, leków na zakarzenie dróg moczowych czy zębów. Chyba raczej nie zęby bo bierze smoczek do buzi zaciąga a potem pluje. Muszę go karmić jak śpi albo robić nutramigen na słodko taki prawie ulepek :no: Idziemy do alergologa jak się uda to jutro albo w poniedziałek zobaczymy co powie. Mam dość jestem wykończona bo wstaję kilka razy w nocy żeby go nakarmić. Udaje mi się to ze 2-3 razy na 5 podejść a jak się obudzi to mamy godzinną awanturę :no::-(

aniu my w dzien co 2,5-3h niekiedy częściej....w nocy ostatnio karmilismy sie nawet co godzine...tej nocy 2-2,5h
raz sprobowalam kaszki na noc ale nic nam to nie dało...wiiec nadal tylko cycus

ja karmię nan i jest ok. chociaż chyba bez herbatki na trawienie to faktycznie miałby problemy z zatwardzeniami bo na samym początku tak było.
ja już jestem zła, bo w szpitalu miśkowi wyszło jakieś uczulenie, tam oprócz kaszki i herbatki jabłko melisa nic nie jadł więc to chyba ta herbatka go uczuliła, tyle że już mu od tamtej pory nie podaję a wysypka dalej jest. ostatnio zjada mi nawet 800 ml dziennie plus np ziemniaczek więc strasznie dużo. chyba ma teraz fazę wzrostu bo tak to jadł jakieś 700 - jak mu nie dawałam obiadku, a z obiadkiem to mniej. a przez tą wysypkę przestałam mu cokolwiek podawać bo nawet jeśłi będzie uczulony to nawet o tym nie będę wiedziała.

Ja karmie średnio co 2 godziny a ostatnio czasami i częściej. Cyc jest przed kąpielą i po kąpieli. Za to Ola przesypia całą noc, śpi od 21 do 8 rano ! Dziś mieliśmy szczepienia i pediatra powiedziała żeby nadal karmić tylko piersią i przystawiać na żądanie. Tak właśnie planuję do ukończenia 6 miesiąca

u nas karmienie piersią co 2-3 godziny ale zdarzają się dni kiedy chce częściej, dzisiaj w nocy jadła tylko raz koło 4 i spała do 7.30.

reklama
Anhira, co do Nutramigenu, to ja tez tym świństwem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: muszę karmić Mata. Najpierw też nie chciał, ale mu zaczęłam słodzic zwykłym cukrem, pół łyżeczki i jakoś zjada:tak::-D:rofl2:. Może spróbuj z cukrem?? Albo dolewaj trochę soku jabłkowego gerber, tak też robiłam, ale przy córce i te pomogło:tak:.

Ostatnia edycja:
Do góry