reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

u nas tez hipp z kopru włoskiego przeszedł a wczoraj dostałam paczkę z bebilonu i bobovity i mamy na próbe herbatke z jabłuszka zobaczymy jak zasmakuje panu i wladcy;p lubimy tez wode ;p

reklama
KOTAno co Ty po prostu po kilku dniach laktacja się unormowała i było ok w żadne odciąganie się nie bawiłam, przyznam że nawet o tym nie pomyślałam

Ola mnie cycała 14 m i odciągałam tylko z 2 razy na samym początku potem samo sie unormowało. Nie pamiętam już jak wyglądało odstawianie. Po prostu sama z niego zrezygnowała. Coraz rzadziej sie przystawiała i wszystko tak jakoś naturalnie sie skończyło.

Ja postanowiłam już całkowicie odstawić Adasia od piersi, przez ostatnie 2 tygodnie dostawał już tylko w nocy, ale budzi się za często, widać że już sama "woda" leci. W dzień praktycznie laktacja nie istnieje. Dziś w nocy dopiero jedna pierś była pełna więc nakarmiłam ale po 2h Adaś głodny a pokarmu brak, więc w nocy podam już dziś butlę i a z piersi trochę odciągnę, jak będzie pełna. No i mam nadzieję, że szybko zaniknie całkowicie, bo już nie powiem ale męczy mnie to "cycowanie".

my juz tez powoli rezygnujemy z cyca :-(mojej nie pasuje nic takiego wodnistego ona potrzebuje cos bardziej gesciejszego od kiedy przesypia mi cala noc to juz wogole nie chce chyba ze potrzebuje sie potulic z mamusia i laktacja mi zanika ale nie przez to ze mloda nie chce tylko moja taka natura max 4 miechy i koniec moja mama miala tak samo przy kazdym dziecku a ma nas czworo przychodzi @ i finito gruczoly mleczne odmawiaja wspolpracy :wściekła/y:

Dziewczyny ratujcie!!!
Jak mam zachęcić Kalę do picia mm... już cuda robiłam... mieszałam ze swoim itd, ale już mam go tak mało, że nawet na posiłek nie starcza...
Kala się wije, kwęka nie chce a głodna...

padam... już nie daję rady, bo mi marudzi jeszcze dodatkowo na zęby... :/

dagne a jakiej firmy masz mleko i z jakiej butelki dajesz?
Phelania u mnie było to samo. Zaczelam dawac soki i powoli po troszeczku zaczal cos tam lykac. Zaczelam od rozcienczonego jablkowego.Miej butelke zawsze pod reka i szczegolnie jak jest glodny to sprobuj dac. Cieszylam sie z kazdego lyczka. Teraz nawet czasem wypije herbatke jablkowa z melisa. :) Tez bylo ciezko ale konsekwentnie mu podawalam az chyba sie przekonal...

Ostatnia edycja:
DAGNE nie chcę straszyć ale z moim starszym dzieckiem miałam tak, że mleka z butelki absolutnie nie przyjmowała, nie ważne czy ściągnięte moje czy mm. Po prostu jak poczuła mleko był płacz, odkręcanie głowy i plucie. Z tym, że ja miałam pokarm a jak nawet do pracy poszłam to miała 9 miesięcy to jużpraktycznie wszystko jadła i problemu nie było ale po powrocie z pracy w nocy i rano cycuś był obowiązkowy.

Życzę Wam aby u was tak nie było bo jednak taki maluszek żyje wyłącznie mlekiem, bo dopiero zaczynamy rozszerzać dietę.

Butelkę mam Avent i moje mleko pije z tej butelki, herbatki i soczki też, tylko to mm...
Mleko kupiłam Hipp Bio Combotic, bo Nan w ogóle nic nie łykła.

reklama
Dagne jeśli z butelki pije coś innego to nie jest wina butelki, a to mi przyszło do głowy jako pierwsze. Wiesz co ,moja znajoma miała ten sa problem i wyobraź sobie że musiała wypróbowac wszystkie mleka jakie sa na rynku i wreszcie trafila takie które ewentualnie mala wypila:/ Nie pamiętam jakie.. Mikołaj też ostatnio odmawia mleka:( Muszę mu dosypać jakiejś smakowej kaszki to jeszcze coś wypije. Jednorazowo ledwo 60 ml. Widzisz tez mam z tym problem. Jestesmy na mleku Nan i też myślę o zmianie ale wątpie czy to cos pomoze:( U mnie jest taka sytuacja że Mikołaj mógł się wdac w tate, który prawie od urodzenia nie chciał pić mleka-musieli mu podawać w brazowej butelce od piwa ze smoczkiem hehe Potem jak był starszy to mówił "białe picie nie!";)

Do góry