reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Dobre to z tą butelką od piwa :D
Ja myślę, że po prostu się Kala przyzwyczaiła do mleka mojego, wiadomo, że mm jest słodsze, może Jej to nie pasuje. Jak zmieszam z moim to nawet, nawet wypija... Dziś już 2 raz zjadła. Ale więcej niż 100ml nie wypije...

reklama
Ach skoro Twoje ciągnie z butli to nie masz takiego problemu jak ja. To ja myślę, że kwestia kilku dni i mała się przekona do mm. Powodzenia

Nastazja szałwia działa na zanik pokarmu. Zaparz sobie i pij :)

Dagne a probowalas inne MM?? moze jej nie smakuje te poprostu?? u nas Marika nie lubila bebiko i Gerbera, Bebilon jeszcze jakos ale jednak nam NAN najbardziej pasowalo.

haha venus usmialam sie z butelki po piwie i mleku :)

Fabioan niby jest na piersi ale jak go przyzwyczajalam do butelki bo wogole nie potrafil pic i nie chcial to dawalam wode i jakos jeszcze poszlo, herbatka koperkowala plul jak nie wiec co, rumianek troche popil ale tez nie bardzo, a wode z glukoza tez wypluwal.. Narazie jestesmy nadal tylko na cycku wiec jakos nie mam takiej presji zeby mu cos podawac.

Jejciu ja mam tez Zu kupić mm i coś podać, bo wrócę do pracy i będzie zonk tylko ze jakoś nie mogę się do tego zebrać. Chyba mi szkoda. Chce utrzymać pierś bo mam sporo pokarmu i bardzo chciałam karmić piersią, bo przy Kami się nie udało.

Kupinosia, ja też się nad tym głowiłam, w sumie pytałam o to 2 różnych lekarzy i jedna powiedziała, że do wejścia w 6 miesiąc, a druga po dłuuuugim namyśle niepewnie mi powiedziała, że CHYBA do skończenia 6 miesiąca, więc ja wypośrodkowałam, jak Kuba skończył 5 miesięcy, to zaczęłam wprowadzać gluten w postaci kaszki i od kilku dni dostaje warzywa, super dobrze na nie reaguje, po troszku wprowadzam mu coś nowego, zna już marchewkę, ziemniaka i dziś dostanie do tej mieszanki pietruszkę. Poza warzywami poznał też zmak jabłka.

Kuba też jest na piersi, ok. 9 dostaje kaszkę (50-70ml, 1 łyżka stołowa kaszy) i do syta pierś, ok. 12 papka warzywna (zwykle ok 75-85g zjada), o popija z piersi.

W ogóle zauważyłam że odkąd Kuba zaczął jeśc łyżeczką ODRZUCIŁ butelkę i smoczka (smoczek jedynie przy nocnym zasypianiu jest mu potrzebny), martwi mnie to trochę, bo jednak jak zaczynamy jeść normalnie to i pić by też wypadało, a tu nawet ulubiona herbatka jest fuj z butelki, więc myślę o kubku niekapku, ktoś używa(ł)? Możecie coś polecić?

reklama
Dziewczyny opanowałam sytuację :)
Cieszę się niezmiernie, bo wyszło na to, że po prostu Kala nie przepadała za mlekiem Nan oraz Hipp, za to wczoraj kupiłam Bebilon i uwaga!! Niunia wypiła 100ml i było Jej mało:D (zrobiłam na 90ml, bo z doświadczenia stwierdziłam, że szkoda wylewać jakby Mała miała nie wypić, bo przecież się kupuje mm). Tak więc jestśmy ocalone, bo na prawdę się martwić zaczynałam, bo mi pokarmu starcza tylko na dwa karmienia, rano i wieczorem.
Inna sprawa, że Bebilon sobie kosztuje :/ no ale czego się nie robi :D

Do góry