yoshe
Fanka BB :)
Nie mam już siły walczyć tym bardziej że moje sutki zwłaszcza jeden to wielki bolesny strup :-( Odciągam mleko laktatorem a zdrowszą pierś próbuje podawać małemu, ale same wiecie jak to jest kiedy dziecko poczuje różnicę w ciągnięciu z cyca a z butelki :-(
Szkoda tylko że nikt mnie z rodzinki nie rozumie ach a przydałoby się wsparcie, bo mam wyrzuty sumienia że tak szybko się poddaje. Zresztą ostatnia nadzieje a jutrzejszej wizycie położnej zobaczymy.
nie poddawaj się! Nie chcę się wymądrzać, ale jeśli chcesz potem karmić piersią, to może warto podawać odciągnięte mleczko strzykawką po palcu a nie butelką, żeby nie zaburzyć odruchu ssania? Sama stosowałam tą metodę w okresie, kiedy synek zasypial w czasie jedzenia. Musiałam odciągnąć to czego nie dojadł i potem podawać strzykawką, bo słabo przybierał na masie. Teraz je dłużej, ale kontrola wagi dopiero w środę. Okaże się, czy je teraz tyle ile trzeba.
Z maści na brodawki polecam PureLan i inne na bazie lanoliny -doradziła je konsultantka laktacyjna w szpitalu. Dodatkowy plus, że jest z naturalnych składników, więc 'jadalna'. Tylko nakładać trzeba cieniutka warstwę,żeby skóra oddychała. I wietrzyć, jeszcze raz wietrzyć