reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

u mnie tez karmienie wyglada inaczej niż myślałam :(
karmię butlą, walczę z laktatorem, piję hippa na laktację ale mleka ciągle mało :(
tłumaczę sobie, że widocznie nie każdemu jest dane...
zakupiłam kilo butelek, sterylizator i działamy
raz zje więcej, raz mniej
koperku nie chce pić
ale byle do przodu

reklama
kochana ja mam sterylizator duży babyflaschen-sterilisator
sterylizuje parą wodną
widziałam tez sterylizatory do kuchenek mikrofalowych ale jakoś nie mam do nich przekonania

gosiagro jakich butelek używasz?

Ja też już zaczynam myśleć o sterylizatorze i podgrzewaczu :-( z tym że podgrzewacz to bardziej na noc się przyda.
Nie mam już siły walczyć tym bardziej że moje sutki zwłaszcza jeden to wielki bolesny strup :-( Odciągam mleko laktatorem a zdrowszą pierś próbuje podawać małemu, ale same wiecie jak to jest kiedy dziecko poczuje różnicę w ciągnięciu z cyca a z butelki :-(

Szkoda tylko że nikt mnie z rodzinki nie rozumie ach a przydałoby się wsparcie, bo mam wyrzuty sumienia że tak szybko się poddaje. Zresztą ostatnia nadzieje a jutrzejszej wizycie położnej zobaczymy.

kochana ja mam sterylizator duży babyflaschen-sterilisator
sterylizuje parą wodną
widziałam tez sterylizatory do kuchenek mikrofalowych ale jakoś nie mam do nich przekonania

gosiagro jakich butelek używasz?

ja myślałam nad sterylizatorem elektrycznym Philips Avent a butelek używam też Aventu

ja tez używam tych butelek, dobrze ze kupiłam tylko jedną tommee tippee, bo mała nie chce z niej ciągnąć, bo tanie nie są...
myślę, że marka sterylizatora nie jest ważna, ważna jest wielkość i ile towaru można zapakować do środka, ja juz jestem specjalistą :p

anecznik jaki masz laktator, jam mam medeli i nic mnie nie boli, również nic mi się z sutkami nie stało

Sterylizator polecam elektryczny Aventu. Już używałam, wyparza dosłownie w kilka minut i ma dużą pojemność... butelki, smoczki itp. sporo tam może wejść.:-)

anecznik jaki masz laktator, jam mam medeli i nic mnie nie boli, również nic mi się z sutkami nie stało

Laktator i butelki mam z Avent ze sprzętu jestem zadowolona, ściąganie jest z pewnością mniej bolesne niż przykładanie małego, bo to jemu zawdzięczam tego strupa :-(

reklama
Do góry