reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
anecznik - rodziłyśmy tego samego dnia - i mam pytanko byłas juz z maluszkiem na spacerze?

Właśnie o to się zapytałam na wątku o zdrowiu :-D Jeszcze nie byłam nie licząc powrotu do domu. Jednak dziś jest tak ładna pogoda i nie wiem czy małego na parę minut na balkon nie wystawię a po jutrze może pierwszy spacerek :-D

u nas karmienie na żądanie:-) wczoraj w nocy co 1,5 godz a w ciągu dnia co 3 godz:-)dzisiejsza noc spokojna - mały budził się co 3 godz - i mam nadzieję że taki rytm mu juz zostanie. Najgorszy problem mamy z odbijaniem, nie chce mu się długo odbić, często dopiero po ok godz.Jest to o tyle męczące ze boje sie go odłozyć do łóżeczka jak uśnie.

Anik ja żadnym znawcom nie jestem a wręcz przeciwnie, ale na zajęciach w szkole rodzenia dotyczących laktacji połozna powiedziała, ze niektórym dzieciom się poprostu nie odbija i należy kłaść na boczku, wrazie, gdyby się miało ulać, to maluch się nie zaksztusi.

Smażone można jeść - maluszkowi nie ma znaczenia czy dostanie kurczaka w wersji gotowanej czy smażonej - do mleka przenika to samo :) Ja jadłam panierowane kotlety z kurczaka i jest OK!
Jedyna różnica jest dla nas i naszej wątroby:tak: maleństwom nie przeszkadza

Była dzisiaj u nas babeczka ze szkoły rodzenia, żeby mi pomóc w karmieniu - wreszcie wiem co robię nie tak. Jest nadzieja, że uda mi się przestać karmić z kapturkami. Wystarczyło tylko inaczej chwycić pierś, inaczej skierować brodawkę i inaczej "nasadzić" malucha - małe rzeczy a ile zmieniają... W szpitalu inaczej pokazywali - zobaczymy, może będzie lepiej.

Ostatnia edycja:
sealet mi polozna zalecila conajmniej dwie rozne pozycje dziennie stosowac, ja w nocy zawsze karmie na lezaco w lozku ale w dzien na rogalu w pozycji madonny i rugby spod pachy (nie wiem czy to sie tez w polsce tak nazywa :-D) wtedy piers jest obsysana z kazdej strony i brodawki tez uciskane symetrycznie

watek dla mnie:-)

wlasnie Jaskowi tez sie nie odbija i mam ten sam strach

karmie go na zadanie ale pilnuje zeby nie minely 2 godz
jest malutki i musze go futrowac ile sie da
niestety jeszcze sam nie ciagnie z piersi i musze odciagac pokarm
moze znacie jakies sposoby na zachecenie do piersi?

reklama
koriander- nie za bardzo jeszcze tak mogę, bo nie mogę małej układać na lewym boczku przez złamany obojczyk - wiec na prawa pierś mogę stosować tylko pozycje spod pachy a na lewą klasyczną. Na leżąco nie umiem....

Anik79, Klementinka - u nas położne mówiły, że jedynie niektóre dzieci na piersi nie muszą odbijać, natomiast karmione butelką bezwzględnie muszą odbić:-( Klementinka - a próbowałaś odciągnięty pokarm dawać strzykawką i drenem razem z piersią? jest taki system SNS Medeli...

Do góry