reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

A u nas z jedzeniem póki co nie ma problemu - chlebek z wędlinką/ twarożkiem, do tego ogórek świeży lub kiszony, rzodkiewka/ pastą jajeczną /paróweczki/ jajecznica ze szczypiorkiem / omlet - mała wcina wszystko. Tylko jakoś pomidor jej za bardzo nie pasuje, choć zupę pomidorową lubi :) A co do parówek to my kupujemy Berlinki, mają najwięcej mięsa w sobie (ponad 70%). Oglądałam kiedyś na TVN program, w którym babka analizowała skład różnych parówek, tyle że nie podawali producentów. Ale z jej analizy wyszło, że parówki dla dzieci mają wbrew pozorom najwięcej syfów!! Dlatego my kupujemy takie zwykłe, 'dla dorosłych' albo Berlinki o których pisałam albo są jeszcze jedne, chyba nazywają się 'Szynkowe' i chyba są z Sokołowa... Nie pamiętam, bo je mąż z reguły kupuje w jednym tylko sklepie, w którym ja rzadko robię zakupy. W każdym bądź razie mają czerwone opakowanie :)

reklama
ja nie wiem czy we wszystkich miastach sa dostepne ale polecam parowki od Benedyktynow, maja 89% cieleciny sa przepyszne i ekologiczne my tylko od nich jemy wedlinki
Iga co prawda jeszcze nie jadła parówek, ale u siebie nie spotkałam się z taką marką. Jest dostępna w NL i w Polandzie??

Avena, zobacz na sklep internetowy benedyktynów, można sobie wynaleźć w danym mieście sklep i tam na pewno parówki można kupić.

I pomyśleć że będąc jeszcze w ciąży zaklinałam się że do ok 3 roku życia nie dam małemu parówki bo to syf :zawstydzona/y:

Kamil i tak ostatnio wybredny się zrobił, chce jeść tylko to co my jemy. Nawet jeśli dostanie swoją parówkę a my w tym czasie jemy np. białą kiełbasę, to parówkę wyrzuci i domaga się też białej :-) :-) Jednak mój znalazł na niego sposób kładzie sobie jego parówkę na swoim talerzu i daje mu po kawałku :-D wtedy młody łyka jak pelikan :-)

reklama
Do góry