reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ale wiecie co uwielbiam najbardziej w tym karmieniu.
Uśmiechy, gadanie przez cyca i to głaskanie maleńką rąsią.
Słodkie to wszystko.

reklama
Pati u nas podobnie.

Moja cyrki wyczynia jak jest zmęczona np. wieczorem i bardziej chce spac niz jeść, a cyc na dobranoc musi być.
Jak nie wyceluję i nie jest głodna, to po prostu nie bierze.

Słodkie to wszystko.

A ja jakaś dziwna jestem, bo się do tej pory ie mogę przyzwyczaić do latania z piersiami na wierzchu... W sumie to nie bardzo to lubię :-(
Chociaż jak ssie to widok jest najpiękniejszy na świecie!

Moja cyrki wyczynia jak jest zmęczona np. wieczorem i bardziej chce spac niz jeść, a cyc na dobranoc musi być.
Jak nie wyceluję i nie jest głodna, to po prostu nie bierze.

A ja jakaś dziwna jestem, bo się do tej pory ie mogę przyzwyczaić do latania z piersiami na wierzchu... W sumie to nie bardzo to lubię :-(
Chociaż jak ssie to widok jest najpiękniejszy na świecie!

a ja normalnie to czasem zapominam się i chodzę ciągle po domu z cyckami na wierzchu ghihih Ten progesteron to chyba hormon bezwstydu...Ostatnio po chrzcinach małego, jak wyszłam z pokoju po usypianiu małego,a siedzieli jeszcze goście,mój M podbiegł i zapiął mi stanik...Kupa śmiechu;-)
Uwielbiam te małe rączki,które głaszczą mnie albo trzymają za staniczek,który na wszystkie strony jest rozciągany;-)no i te kochane oczka wpatrzone we mnie,za ten widok oddałabym wszystko..ehhhh

a ja normalnie to czasem zapominam się i chodzę ciągle po domu z cyckami na wierzchu ghihih Ten progesteron to chyba hormon bezwstydu...Ostatnio po chrzcinach małego, jak wyszłam z pokoju po usypianiu małego,a siedzieli jeszcze goście,mój M podbiegł i zapiął mi stanik...Kupa śmiechu;-)
Uwielbiam te małe rączki,które głaszczą mnie albo trzymają za staniczek,który na wszystkie strony jest rozciągany;-)no i te kochane oczka wpatrzone we mnie,za ten widok oddałabym wszystko..ehhhh
nie bezbłędne to było:-D:-D:-D:-D:-D. Az takich gaf to ja nigdy nie robiłam ale zdarzało mi sie wstawać z cycami na wierzchu:-p

Słodkie to wszystko.

oj, ja się wzruszam jak patrzę na mojego żuczka ssącego cycucha... to taka miłość mnie ogarnia :-) i jak trzyma mnie za cycka, za rękę albo za stanik

i łapie tak za bluzkę, żebym jej nie mogła odłożyć

Karmicie na leżąco? Ja jakoś nie potrafię... Mi niewygodnie, a małej cycek z buzi wylatuje, a jeszcze sobie sama nie potrafi włożyć...
A w nocy to byłaby wygoda...
To chyba przez te moje cholerne brodawki. Ale już jedziemy bez kapturków od świąt i jest o wiele lepiej! I obeszło się bez ran :-D

Któraś wspominała, że ma materac gorczycowo-kokosowy.
Przewracacie już gorczycą do góry? czy to jeszcze za wcześnie?
W tym kokosie, to się tak jakoś wygniecenie zrobiło!

Ostatnia edycja:
oj, ja się wzruszam jak patrzę na mojego żuczka ssącego cycucha... to taka miłość mnie ogarnia :-) i jak trzyma mnie za cycka, za rękę albo za stanik

i łapie tak za bluzkę, żebym jej nie mogła odłożyć
A ja mam wrażenie, że z całych sił chce przytrzymać cycusia i dlatego łapie za stanik albo bluzkę :-D
Och cudowne chwile macierzyństwa.

reklama
malena jeśli chodzi o gryczano-kokosowy to my mamy i od kilku dni Iga śpi na gryce ale trochę z przypadku, podczas zmiany prześcieradła niechcący odwróciłam, a że nie narzeka to zostawiłam :-) wg producenta od około 6 miesiąca należy odwracać
ja też uwielbiam te pieszczochy i wlepianie oczek przy karmieniu, i jeszcze ostatnio zagaduje mnie żebym spojrzała na buziaka i jeździ małą łapką po moich plecach :-) jeść może na szczęście w każdej pozycji

Do góry