reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

U nas mniej wiecej tak:
7-8 Cyc
ok.11 kaszka gesta - 250ml
ok.15 obiad - duży słoik, czasem 1,5 albo cala micha mojego
ok.18 jogurcik, owocki, bułeczka na mleku itp. - duży słoik, pudełko itd.
ok. 21 Cyc na noc

Plus herbatka i soczek i ostatnio miedzy karmieniami possie czasem chwilke cycka, bo go przystawiam zeby miec wiecej mleczka, bo jakos pusto sie robi... + jakies chrupki, czasem bułeczka itp :-)

reklama
A jak tobisz owsiankę:confused:
Takie normalne płatki owsiane na mleku? Na mleku następnym?
No ja kupuje tą co Melania o niej pisała Bobovity ona juz jest z mlekiem:tak::tak: a w połączeniu z owocami rewelka!!!!!

No widzicie czyli mój smok mało nie je więc skąd ten głód w nocy???? Czyżby jakiś skok rozojowy:confused::confused::confused:
Asia próbowałam dać wcześniej kaszke na kolacje czyli po 2h i niedało rady zjada połowe:sorry2:

Czarna moze na ząbki tak reaguje? Albo faktycznie jakis skok?? A butli on zadnej nie ruszy?? Probowałas niekapek albo zwykły kubeczek treningowy juz?? Mojej kolezanki synek pije tylko przez słomke, a ma około roku... he he

Czarna moze na ząbki tak reaguje? Albo faktycznie jakis skok?? A butli on zadnej nie ruszy?? Probowałas niekapek albo zwykły kubeczek treningowy juz?? Mojej kolezanki synek pije tylko przez słomke, a ma około roku... he he
tzn my pijemy teraz z niekapka ale mleka i kachy nieruszy z niego:no::no::no:

Pati ale jak rosnie i sie rozwija:tak::tak: po prostu to mu wystarcza widocznie;-)

ja wszystkie kaszki owsianki lyżeczką, przez niekapek idzie herbatka i soki, ale to w sumie 60-90 dziennie

reklama
U mnie jest, ale już coraz mniej - nie mam przynajmniej na razie zamiaru zarzucać karmienia piersią.
Dla mnie to relaks a i podgrzewać nie trzeba a w upał dla smyka jak znalazł.

Do góry