reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

powiem wam ze odkąd zmieniłam sposób żywieniowi Samusiowi sam robi kupki:-p:-p:-p:-p oby tak zostało i mam nadzieje że nie zachwaliłam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
A my odkąd jemy słoiczki i kaszkę Bartuś robi kupkę raz na dwa dni a wcześniej były 3,4 dziennie. Już kupiłam śliwki, jutro podam. Mam nadzieję że to tylko przejściowe:no:

reklama
Malenko moja koleżanka ma taki gryzaczek i jej synek uwielbia jabłuszko jeść z tego.
Także ja się skuszę na kupno takiego.

To jak przetestujesz osobiście to napisz. Może i ja się skuszę :tak:

powiem wam ze odkąd zmieniłam sposób żywieniowi Samusiowi sam robi kupki:-p:-p:-p:-p oby tak zostało i mam nadzieje że nie zachwaliłam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

To super! Pamiętam, że były z tym spore problemy.
Samuś to już prawdziwy chłop!

A my odkąd jemy słoiczki i kaszkę Bartuś robi kupkę raz na dwa dni a wcześniej były 3,4 dziennie. Już kupiłam śliwki, jutro podam. Mam nadzieję że to tylko przejściowe:no:

Ale czy robi ją z wysiłkiem, czy go coś boli?
Bo może to normalne być.
U nas też od dłuższego czasu jest kupka raz na 1-2 dni i ok.!

Malena u naz było tak ze musiałam mu nóżki trzymac a teraz patrze a tam w pieluszcze niespodzianka aż miło. Moze nie są codziennie ale zdarzaja sie:tak:

Myśmy właśnie przerabiały dzień bez kupki. Na drugi dzień się zrekompensowało:baffled: Do prania poszło wszystko z moimi ciuchami włącznie:tak:
Jeszcze nie jemy żadnych nowych dań, ale ostatnio złowiła kawałek jabłka jak jadłam i wylizała go dokumentnie - posmakowało dziecku:-)

CZARNA no to super ze z Kupkami juz lepiej :-)

U nas zawsze byla kupa Raz sie chyba bylo bez kupik Ale od dluzszego czasu sa codziennie bez placzu,bez problemu
Zawsze rano wali kupsko a czasem i pozniej tez :-)

U nas pojawily sie odparzenia Smaruje sydocremem i nic :-(
Pojawily sie odkad zmienilam pampersy z Hugies na tansze Mam je jeszcze i mam jeszcze dada pampersy Chcialabym je wykorzystac bo moze to dziwnie zabrzmi ale pampers to pieniazki A mnie nie stac aby od razu kupic nowe i drozsze pampersy ale chyba bede musiala tak zrobic :-(
W nastepnym tygodniu zmienie moze zas na hugies i zobacze

Czym mam jej smarowac ta pupe
Musze kupic sudocrem bo wlasnie mi sie skonczyl Mam jeszcze nivea ale nie wiem czy ona pomoze bo pupa czerwona strasznie :-(

dorota tormentiol jest dobry, na wieczor posmaruje i jeszcze raz w nocy a rano pupcia piękna! no, ale kazde dziecko jest inne i ma inna skore

Tak! Tormentiol jest świetny.
A na codzień po wielu testach polecam krem na odparzenia z Hippa.
Ma rzadką konsystencję, fajnie się wchłania, pupcia śliczna i do tego ładnie pachnie. Tylko u nas przynajmniej jest trudnodostępny.

Dorotko może dawaj małej pampersy a te od których ma odparzenia dawaj np raz dzinnie. W taki sposób je wykorzystasz ale skóra nie będzie miała ciągłego kontaktu z tymi pieluszkami. Szkoda przecież wyrzucić. Może wtedy nie będzie aż takich odparzeń:confused:

malena81 ogólnie chyba nic go nie boli bo nie jest bardziej marudny niż zwykle, ale podczas karmienia bardzo się wyciąga i robi śmierdzące bąki:szok:. Także chyba nie jest to normalne. Ale dziś wielka radość bo po południu zrobił wieeelką kupę, trzeba było przebierać i kąpać i później poszliśmy na spacer. Jak wróciliśmy okazało się że tam czekała na nas znów spora kupka:happy:. Myślę że to po wczorajszych morelach. Może też dlatego w nocy tak się budził:confused:
Mam nadzieję że jelitka już puste:sorry2: i noc prześpimy spokojnie:tak:

reklama
u mnie dziś pierwszy raz był kłopot z kupką, zawsze robił 4-5 dziennie, a dzisiaj była tylko jedna po południu ale za to jaka konsystencja:0
Od czasu gdy je inne rzeczy robi kupki gęste i rzadziej

Do góry