reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kąpiele maluszka

Ja też malucha kąpie codziennie, jakoś lepiej mu się zasypia :) Główkę też myję codziennie ale nie płuczę wodą z wanienki bo tak na wabiliśmy się ciemieniuchy. Teraz nalewamy sobie wodę do słoiczka i nią spłukujemy główkę. Jeśli chodzi o temp. to woda ma ok. 36,6 a temp. w pokoiku 23-4. Po kąpieli opatulam w gruby ręczniczek, zagaduję i jest ok :-) Pozdrawiam.

ja tez kąpie codziennie, Julcia to uwielbia :-)
Tunczyk - na ciemieniuchę polecam maść OPTIDERM (w aptece bez recepty, około 15 zł, o ile pamiętam)... u nas po kilku posmarowaniach - zniknęła bezpowrotnie :-)

reklama
nAWET W SZPITALU CHORE DZIECI KĄPIĄ CODZIENNIE,BO WTEDY SKÓRA LEPIEJ ODDYCHA.CO TO ZA LEKARZ ŻE NIE ZALECA CODZIENNEJ KĄPIELI.

A ja dziewczyny ( chlopcy tez)mysle,ze to wszytsko zalezy od nas. Ja corcie kapialam codziennie ( no czasem byly wyjatki), ale to raczej w celu ustatlenia jej rytmu dnia. gdy corci amiala 3 miesiace przenioslam sie do Japoni, a tu jest bardzo chlorowana woda,wiec kapie ja co 3 dni czasami co dwa;) Zalezy czy mi sie chce. Corcia lubi kapiel,ale nie lubi ubierania i tego calego rytualu po kapieli, jest bardzo niecierpliwa. Skorke ma jak aksamit i zadnych potowek czy krostek. Wazne zeby myc np pod kranem czy prysznicem codzinnie pupke;) Ja za kazdym razem gdy corcia zrobi nr 2 myje ja pod kranem ( czasmi mi ceizko bo wazy ponad 9kg) ale zeby jua dokladnie wyczyscic po kupie to musialabym cala paczke chusteczek zurzyc;)
Wszytstko zalezy od was mamy. JAk macie czas i cieszycie sie ze wspolnych kapieli to czemu nie robic tego codziennie. A jak wam sie nie chce to tez nic zlego sie nie dzieje;9
Pozdrawiam

A ja dziewczyny ( chlopcy tez)mysle,ze to wszytsko zalezy od nas. Ja corcie kapialam codziennie ( no czasem byly wyjatki), ale to raczej w celu ustatlenia jej rytmu dnia. gdy corci amiala 3 miesiace przenioslam sie do Japoni, a tu jest bardzo chlorowana woda,wiec kapie ja co 3 dni czasami co dwa;) Zalezy czy mi sie chce. Corcia lubi kapiel,ale nie lubi ubierania i tego calego rytualu po kapieli, jest bardzo niecierpliwa. Skorke ma jak aksamit i zadnych potowek czy krostek. Wazne zeby myc np pod kranem czy prysznicem codzinnie pupke;) Ja za kazdym razem gdy corcia zrobi nr 2 myje ja pod kranem ( czasmi mi ceizko bo wazy ponad 9kg) ale zeby jua dokladnie wyczyscic po kupie to musialabym cala paczke chusteczek zurzyc;)
Wszytstko zalezy od was mamy. JAk macie czas i cieszycie sie ze wspolnych kapieli to czemu nie robic tego codziennie. A jak wam sie nie chce to tez nic zlego sie nie dzieje;9
Pozdrawiam
ja też myje pupe pod kranem i synek ciężki.Mimo tego kąpię codziennie,dziecko sie przyzwyczaja i potem zasypia i śpi do rana.

My też kąpiemy Szymka codziennie. Po pierwsze dlatego, ze to dla niego ogromna frajda, a po drugie - po kąpieli piersióweczka i śpi jak suseł :-D:-D.

hej Joasiu!Ja mam 2-mesiecznego syna i gdy go kapie moj maz lub ktos inny musi go zlapac za raczki.To napewno powinno pomoc bo dziecko boi sie ze sie utopi.On wtedy sie usmiecha i jest zadowolony.Sprobuj moze sie uda. Powodzenia!!!!!!!!!!!

hej dziewczyny mam pytanie czym myjecie pierwsze ząbki waszych szkrabów?? malemu wyszly juz dwa ma 8 m-cy i zastanawiam sie czym je myc mamy taka nakladke na palec ale co na nia dawac??

U takiego maluszka to wystarczy przemyć ząbki przegotowaną wodą, pasta nie jest potrzebna.Przynajmniej ja nie używam.

My mamy 8 zabków i też niczego nie używamy mała ma swoją szczoteczkę i sobie je szoruje przy kąpieli.

reklama
Oprócz przegotowanej wody bardzo dobrze jest przemywać rumiankiem - dodatkowo dezynfekuje. Tak radził mi mój stomatolog, ale również można to wyczytać w fachowej prasie. Ja zaczęłam używać pasty dziecięcej jak Jaś skończył rok, pomimo że nie umiał jeszcze wypluwać to nic mu nie zaszkodziło - producenci past podają, że od roku można pasty dziecięce już stosować.:tak:

Do góry