reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

:-D - jedynym usprawiedliwieniem jest dla mnie to, że na rozkaz wiolan avatar poprawiałam w drugiej zakładce ;-).

No dobra, dodatki pomarańczowe w takim połączeniu jak dałaś fajnie łamią kolorem te beżowo czekoladowe wnętrze. Ale na tej focie podobają mi się wyłącznie w wydaniu tekstylnym. Szafka pomarańczowa mi tu trochę się widzi jak z "innej parafii". Oczywiście moje zdanie - kogoś innego może zachwycić, z resztą jak widać zachwyciło skoro dał jako projekt ;-).
Ale co ty chcesz kompletnie wszystko w domu pozmieniać? Nowe meble będziesz kupowała?

reklama
Ale co ty chcesz kompletnie wszystko w domu pozmieniać? Nowe meble będziesz kupowała?

Lenkaa co Ty nigdy kobietą nie byłaś? przecież jak zmienię kolor ścian to kolor podłogi nie będzie mi pasował i część mebli też, więc trzeba małą bombę wrzucić,
już zdecydowałam, że krzesło do karmienia ma tydzień, żeby się wynieść, a na to miejsce wstawię urban-krzeso-dzieciece__0112014_PE263276_S4.JPG

Lenkaa co Ty nigdy kobietą nie byłaś? przecież jak zmienię kolor ścian to kolor podłogi nie będzie mi pasował i część mebli też, więc trzeba małą bombę wrzucić,
już zdecydowałam, że krzesło do karmienia ma tydzień, żeby się wynieść, a na to miejsce wstawię Zobacz załącznik 479337

nasza krzesełko do karmienia dostało bilet w jedną stronę jakoś w grudniu, a stało i się kurzyło od września

dziewczynki namalowałam, doradźcie coś
teraz na ścianie c stoi szafa 150 cm i ona gdzieś musi pozostać,
ściana A to jest taka dziura od 90 cm wzwyż, więc do 90 cm moze tam coś stać,
pod oknami są kaloryfery, więc to miejsce odpada
m1.jpg

w tym cudownym pokoiku mieszkamy ja i lesław, więc musimy zmieścić: sofę narożna z ikei, szara i łózko dla L., regał biały na ksiązki, wysoki do sufitu najlepiej, dla L. regał na zabawki, stół z krzesłami
wymysliłam sobie kolor zlamaną biel/kośc słoniowa, pod regałem białym może dać szary kolor ściany co?
całość ścian biało-szara, sofa szara, meble bielony dąb i biały regał,
dodatki - bardzo mało - czerwone i pomarańczowe lub czerwone i rózowe, niekoniecznie w najczystszej wersji
wstępnie dla siebie rezerwowalabym ścianę G, a dla L. scianę D ;-)

Ostatnia edycja:
Bali, a ta dziura do kuchni jest Ci bardzo potrzebna...? Nie kusi Cię zamurowanie jej i zsyskanie większej ściany....? Czy boisz się klaustrofobii w kuchni??

A kanapa jakie ma wymiary?

Co do koloru pomarańczowego, to też zrozumiałam, że chcesz pomalować ściany... jako dodatek we wnętrzach uważam, że jest jak najbardziej OK:tak: Szczególnie przy takich stonowanych kolorach jak piszesz.

Na ile osób minimum chcesz stół? Napisz mi jeszcze, skąd jest to białe krzesełko...? IKEA? Fajne!!

Ostatnia edycja:
Bali, a ta dziura do kuchni jest Ci bardzo potrzebna...? Nie kusi Cię zamurowanie jej i zsyskanie większej ściany....? Czy boisz się klaustrofobii w kuchni??

A kanapa jakie ma wymiary?

Co do koloru pomarańczowego, to też zrozumiałam, że chcesz pomalować ściany... jako dodatek we wnętrzach uważam, że jest jak najbardziej OK:tak: Szczególnie przy takich stonowanych kolorach jak piszesz.

Napisz mi jeszcze, skąd jest to białe krzesełko...? IKEA? Fajne!!

krzeselko Ikea

ciociu ta dziura w kuchni to taka otwarta kuchnia na pokój, niezbędna, bo to jedyny kontakt ze światłem, ale jest opcja, żeby w tym miejscu sofę tyłkiem postawić
sofa jest dużo za duża, więc pewnie stanie na zwykłej 2-os. szer. 150 cm, a narożna coś ok. 240 :sorry:

żadne kolorowe ściany, biały złamany, szary, do tego poduszki, swieczki coś w ten deseń w kolorze

znalazłam fotę z rozkladem, jak to kiedyś wyglądało:
1 (2).jpg

Ostatnia edycja:
...a inaczej- pod wlotem do kuchni stół ze składanym uchem, np:

MUDDUS Stół z opuszcz blatem - biały - IKEA (tyle, że ten jest średni dość...)
i do tego krzesła w typie nowego tronu Lesia: URBAN Krzesło - jasnoniebieski - IKEA albo lekkie, przeźroczyste: TOBIAS Krzesło - przezroczysty/chrom - IKEA. Chyba, że designerski akcent i np. jedno pomarańczowe krzesło Panton, a jedno białe: http://www.dkwadrat.pl/index3.php?id_produktu=577&gclid=COv9tvy7-bACFQRJ3wodfCE7AQid_produktu=577&gclid=COv9tvy7-bACFQRJ3wodfCE7AQ:) A jeśli stolik ma być tylko dla Was dwojga, to może tylko stolik- półka (w sumie i tak nie będziesz robić w tym mieszkaniu wigilii...;-)) NORBERG Stolik składany ścienny - IKEA

Kanapę narożną (bo podejrzewam, że jeden z rogów jest krótszy..?) postawiłabym w rogu GF, a łóżko Leona pod oknem, wzdłuż ściany D.

Z fajnych pomysłów, wykorzystałabym to symetryczne rozmieszczenie okien i pomiędzy oknami a oknem balkonowym zamontowałabym półki na książki, tórych nie widać, i dają wrażenie lewitujących książek Półka na książki , chyba, że standardowe regały na książki po dwóch stronach: EXPEDIT Regał - biały - IKEA, tylko wtedy nie zmieściłaby się narożna kanapa, tylo zwykła..

Te półki fajnie wyglądają jako półki na zabawki, można zyskać dodatkowe miejsce, np. nad łóżkiem L. EXPEDIT Półka wstawiana - biały - IKEA

Znalazłam fajny duży pokój z pomarańczem: http://wnetrza.onet.pl/foto/biel-braz-i-pomarancz-w-mieszkaniu,4882679,0,foto-male.html

Ha! A tutaj półki w kolorze czerwieni i różu, np. do umieszczenia nad kanapą....! http://modny-dom.pl/temat-na-czasie-jak-urzadzic-male-mieszkanie.html i niżej nawet chyba tenstolik z IKEI, o którym napisałam, że średnio piękny;-) Ale na zdjęciu źle nie wygląda:)

Ostatnia edycja:
stół już mamy, taki składany właśnie z Ikei, na 4-6 os., jest brązowy, ale spoko - dla lepszego wrażenia zawsze można obrusek walnąć
To co zaproponowałaś, wielkie dzięki, tak mamy teraz :-D, sofa pod oknem, a stół przy oknie kuchennym, a chcę trochę inaczej, całą nockę się męczyłam i chyba sobie sprawię sofę narożną

półki dam 150 cm na 230 cm z ikei, te solidne białe
EXPEDIT Regał - biały - IKEA
bo książek mam masę, co będę chciała ukryć to tam można dać wkłady szafkowe albo pudełka
i do bym dała pod oknem w kącie FG, a przed tym regałem stół z krzesłami, sofa pod oknem kuchennym

a! pod tym regałem białym dałabym kolor szary na ścianę, żeby lekko kontrastowało

Ostatnia edycja:
...tym expeditem możesz też odgrodzić trochę łóżko Lesia- postawić go szczytem między oknem a balkonem... przynajmniej na kartce wydaje mi się, że dałoby radę.... Bali, a gdzie masz TV?

reklama
nie, nie mogę go tak wystawić, bo ja mam duże okna, nie moge go tak postawić na trasie przepływu energii, będzie niespokojnie sypiał ;-)
malarze już som, malujom, zaszalałam i kupilam farby fluggera, do szorowania, taką złamaną biel i szary

tv to najsłabszy moment, ni mam pomysła, chyba będę z meblami jak Oleśka jeździła po chacie, aż do skutku

Ostatnia edycja:
Do góry