reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

reklama
Jej bali, gdzie Ty to wszystko chcesz upchać?
Wstępnie widzę sofę pod oknem kuchennym (ściana A), stół z krzesłami na ścianie B, szafa na ścianie C, łoże Leonsja na ścianie D, tv między oknem małym a balkonowym - ściana F i regał z ikea, ale ten mniejszy

EXPEDIT Regał - biały - IKEA , przewrócony na bok - albo pod oknem i na ścianie B - choć to trochę wątpliwe rozwiązanie, bo zakrywa kaloryfer, albo przewrócony wzdłuż ściany G.
Potrzeba Ci aż tyle półek jak w tym większym regale, który wkleiłaś wcześniej ? Jakbyś go postawiła na normalną wysokość wzdłuż bocznych ścian, to zawsze wejdzie Ci na jakieś okno, ma głębokość 40cm, a Ty tylko 18 cm ściany z każdej strony. Jak go postawisz pomiędzy oknami jako przegrodę, to będzie się wchodziło do pokoju prosto na regał.
Może pomyśl nad mniejszym przewróconym, a ewentualnie możesz jeszcze do kącika L. dokupić jakieś półki wiszące, albo ten organizer z plastikowymi szufladami. i postawić mu koło łóżka

hej dziewczynki, jutro kończą i już widzę, że było warto, zrobiło się więcej miejsca, ładniejsze kolory

A jakie duże łóżko planujesz dla synka?
I jakie wymiary ma szafa? :-)
właśnie oglądam, myślałam, że się uda z tym materacem co mamy 120x60, ale chyba będzie musiało być większe 140x70,
szafa 150 cm szer.

Jej bali, gdzie Ty to wszystko chcesz upchać?
wszystko już upchnięte i zaczyna wygladać :-)

jakie macie łózeczka dla dzieci? proszę o pomysły

jesoo bali - już koniec :szok:? Jakieś turbo włączyłaś? Jeszcze w tych tropikach?

co do łóżeczek to mu jeszcze nie mamy, ale z białych to może zastanowisz się nad tym?

KRITTER Rama łóżka z dnem z listew - biały - IKEA - niedrogie i nawet by Wam pasowało.

Fotki proszę, albo chociaż opis co gdzie upchałaś, bo bardzo mnie ciekawi jak to rozwiązałaś.

bali jesteś moim remontowym bogiem, żeby u mnie tak szybko przebiegały remonty...:confused2:

co do feng shui, to przypomniała mi sie moja praca. Właściciel firmy w pewnym momencie zaczął chodzić w białej szacie i sandałach a do sklepów zaczęły przychodzić różne wahadełka i stożki bogactwa oraz medaliony, które trzeba było zawiesić zgodnie z mailowymi instrukcjami. Chodziło o zwiększenie obrotów w sklepach. Szef bulił za to kupę kasy a obroty i tak nie wzrastały:-D. Gdy likwidowali sklep znalazłam na zapleczu pod wielkim regałem na ciuchy jakieś magiczne pudełko z metalowymi kulkami. Odpał totalny:-D

reklama
Dziewczyny ja nie na temat trochę ale są jeszcze dzieci które śpią w łóżeczku niemowlęcym???

My planujemy wymienić łóżeczko ale chyba się z tym wstrzymamy jeszcze, bo podoba nam się to:
Obraz_090.jpg
ale chyba za wcześnie na takie...ta wysokość mnie jeszcze trochę przeraża ;)
A w ogóle to ich łóżka mi się strasznie podobają, mają fajne dla chłopców w kształcie samochodu (całe drewniane). Są też takie ze zjeżdżalnią ale nie miałabym gdzie go wstawić :(

Ostatnia edycja:
Do góry