reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

reklama
....z ciekawości jednak tu zajrzałam przed snem:)

Moja opinia: zestaw czarno-niebieski jest odjazdowy, męski i taki "inny", bardzo mi się podoba! Tyle tylko, że na czarnym NA PEWNO będzie widać kurz.... nawet bardziej niż na białym. No i jeśli macie do kompletu białe łóżko... to nie wiem, czy efekt będzie fajny... Co do wspomnianej kolorystyki- pistacja/ turkus- to jest to kolor ścian i taki ma zostać??? Jeśli tak, to ten kolor ścian + białe łóżko + niebiesko-czarne meble- sorry, ale wyjdzie niezła sraczka....
Wówczas zdecydowanie bardziej pasowałyby te meble z linka/u (?) z zielonymi elementami... Uważam że też są fajne i nowoczesne:tak: No i pozwolę sobie troszeczkę nie zgodzić się z twierdzeniem, ze od stolarza są najlepsze, bo nie każdy stolarz ma taką fantazję, żeby polecieć na frontach z takim wzorem, jaki mają np. te czarno-niebieskie meble;-)

wiolan, bardziej praktyczne są te drugie i chyba takie bym wybrała. Aczkolwiek podzielę się z Tobą swoim doswiadczeniem i odczuciami. Kupiliśmy meble do Oli pokoju jak miała 1,4 mies. Był to zestaw dziecięcy z BRW, olcha plus niebieskie fronty.

Teraz kupilabym zwykłe, solidne, które posłużą kilka ładnych lat i będą funkcjonalne pod kątem ładowania ubrań, książek, płyt CD, szpargałów i najważniejsze - podręczników i przyborów do szkoły.
Piszę o szkole, bo widziałam, ze zamierzasz chyba kupić biurko.

Typowo dziecięce są słodkie, ale chyba na chwilę.

BTW, jaki ładny odzew masz na swój apel :))

dziewczyny oba zestawy sa naprawde jakosciowo super (a co za tym idzie i tez cena).. maja dobre opinie.. bo najpierw się musiałam wywiedzieć....

dziękuje za podpowiedzi...
ja jestem ciagle w rozterce, bo musze mieć taki zestaw: biurko, cos wiszącego nad biurko na ksiązki czy własnie płyty CD.. no i koło biurka jakas szafka np. aby schować cokolwiek co chłopak może sobie chować.. żadnych regałów czy szaf nie potrzebuję... taki miałam zamiar, bo mamy szafę (zamiast kibelka, który był obok Kacpra pokoju zrobiliśmy szafę/garderobę) i w niej wszystkie zabawki dzieciaków i ubrania....
ten zestaw z Timoore (pierwszy) pasowałby nam do loża piętrowego, które już ma... ale przeraża mnie ilośc bieli.. aczkolwiek na pewno rozświetli pokój.. ale będzie sie pewnie brudzić.... a ten drugi... ciemne boki, ale przynajmniej brudów i mazaków nie będzie widać (bądźmy praktyczni... chłopiec nie umie trzymać chirurgicznej czystości).. więc ciemne boki mogłyby byc zaleta.. no i można piekne grawery 3D zrobić na frontach.. i zamiast niebieskiego można np. piękny też zielony zrobić.. lub pomieszać kolory frontów....
cenowo wygląda to bardzo podobnie.... a mi zalezy aby to posłużylo na długo i bylo funkcjonalne (znaczy przydatny i wykorzystany każdy kawałek mebla).. no i aby pasowało do pistacjowo-niebieskich ścian.... a łoże znowu jego bardziej by pasowało do pierwszego zestawu z Timoore...

i co tu robić????

....z ciekawości jednak tu zajrzałam przed snem:)

Moja opinia: zestaw czarno-niebieski jest odjazdowy, męski i taki "inny", bardzo mi się podoba! Tyle tylko, że na czarnym NA PEWNO będzie widać kurz.... nawet bardziej niż na białym. No i jeśli macie do kompletu białe łóżko... to nie wiem, czy efekt będzie fajny... Co do wspomnianej kolorystyki- pistacja/ turkus- to jest to kolor ścian i taki ma zostać??? Jeśli tak, to ten kolor ścian + białe łóżko + niebiesko-czarne meble- sorry, ale wyjdzie niezła sraczka....
Wówczas zdecydowanie bardziej pasowałyby te meble z linka/u (?) z zielonymi elementami... Uważam że też są fajne i nowoczesne:tak: No i pozwolę sobie troszeczkę nie zgodzić się z twierdzeniem, ze od stolarza są najlepsze, bo nie każdy stolarz ma taką fantazję, żeby polecieć na frontach z takim wzorem, jaki mają np. te czarno-niebieskie meble;-)

już ci wkleję zdjęcie łóżka, ono ma tylko białe niewielkie elementy....
aby lepiej zobrazować o czym myślę...:

to teraz prosze o re-opinie.....

JustMe co do stolarza, to zależy na jakiego się trafi, ja mam idealnego ;-)
poza tym idąc do stolarza ja pokazuję mu fotkę, albo rysunek, że takie mają być i tyle i on MUSI mi takie zrobić, bo innych nie chcę :-p i zawsze mu wyjadą dokładnie takie, o jakie mi chodzi :-)

lada moment będziemy zmieniać kołyskę na łózeczko, a ja nadal nie mam planu, jakie wybrać, wiem tylko, ze mapewno płaskie, prostokątne szczebelki:-)

Zgadzam się z Nataliak, jeśli kolor ścian i łóżko są elementami "stałymi"- to ja tu widzę tylko ten Timoore + zielone dodatki,... To piętrowe łóżko jest bardzo dużym elementem i trzeba dograć meble do niego... czarny z niebieskim wprowadzi mega haos kolorystyczny.... Niby bieli nie da się uchronić przed mazakami itp, ale z drugiej strony na czarnych widać każdy pylek, więc też nie są idealne;-)

reklama
no więc jak obiecałam, tak wklejam zdjęcia naszych nowych mebelków... prodycent jednych z nich zgodził się dopasować kolorystycznie do łóżka.. a że po przeciwnej stronie pokoju, to nie widać tak strasznie różnicy..:

czy rzeczywiscie bez gustu????

Do góry