reklama
kasiek2511
Fanka BB :)
U mnie dzis słoiczek z Gerbera Marchewka+ziemniak
Małej bardzo smakowało bo zjadła pół małego słoiczka.Ja ok. 11.00 daje kaszkę a obiadek ok. 15-16.Do tego w ciągu dnia 4 x cyc i w nocy niestety jeszcze 2x. Narazie u mnie tragedia z tym nocnym wstawaniem na karmienie
Małej bardzo smakowało bo zjadła pół małego słoiczka.Ja ok. 11.00 daje kaszkę a obiadek ok. 15-16.Do tego w ciągu dnia 4 x cyc i w nocy niestety jeszcze 2x. Narazie u mnie tragedia z tym nocnym wstawaniem na karmienie
AniaSm
moja się popłakała przy szpinaku z ziemniakiem ,za to wszystko z marchewką wcinaSsabrina a mój Arti strasznie się krzywi przy tym ziemniaku ze szpinakiem, cos mu nie wchodzi :-)
Kuba wszystko wciana
OMG nawet dynia z ziemniakiem sie zajadala ze smakiem - bleeee
Szpinak tez mu podszedl i dzieki niemi byly nawet 2 kupy w ciagu dnia ;-)
Ale on jest uniwersalny do jedzenia :-)
Probowalismy juz kleiku kukurydzianego na MM a dzis kaszka mleczno ryzowa z malinami - pychotka
I niebawem wracamy do marchewy....
OMG nawet dynia z ziemniakiem sie zajadala ze smakiem - bleeee
Szpinak tez mu podszedl i dzieki niemi byly nawet 2 kupy w ciagu dnia ;-)
Ale on jest uniwersalny do jedzenia :-)
Probowalismy juz kleiku kukurydzianego na MM a dzis kaszka mleczno ryzowa z malinami - pychotka
I niebawem wracamy do marchewy....
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
nimfii a i u nas po szpinaku kupki ida jak nalezy :-)
Liwia dziś jadła rosołek drobiowo-wołowy i po 1,5 od zjedzenia jakiś dziwny płaszcz ją dopadł patrzę na słoiczek a tam kaszak manna nie dopatrzyłam przy kupowaniu nie wiem czy to po tym czy po prostu zmęczona była już zmęczona i śpiąca teraz biedna śpi sobie;-)
Cocca
Angun, nimfii nie on po prostu od samego początku nie chciał pić nic innego niż mleko, nawet już strzykawką próbowałam, no to łaskawie wcisnęłam mu 5 ml soczku i 5 ml wody
Anek tego nie próbowałam, ale próbowałam mu dawać łyżeczką, on po prosty nie chce takie rzadzizny, jak próbowałam mu kaszką taką rzadką zrobić, to zacisnął usta i nie było mowy mu wepchnąć. Pije tylko mleko nic innego. Chyba faktycznie się zarejestruję w poniedziałek do lekarki, bo nie wiem co robić...
Anek tego nie próbowałam, ale próbowałam mu dawać łyżeczką, on po prosty nie chce takie rzadzizny, jak próbowałam mu kaszką taką rzadką zrobić, to zacisnął usta i nie było mowy mu wepchnąć. Pije tylko mleko nic innego. Chyba faktycznie się zarejestruję w poniedziałek do lekarki, bo nie wiem co robić...
Dziewczyny czy to możliwe że chrupek kukurydziany mógłby uczulić???
Wczoraj małej dałam wieczorem 1 a dziś cała zsypana w takie drobne krosteczki ehhh jadła też kaszkę mleczno-ryżową ale dzień wcześniej też ją jadła i nic nie miała w sumie ja więcej jej zjadłam niż ona ;-)Teraz nie wiem czy dziś jej coś podać z obiadku czy czekać aż to zniknie
Tak naprawdę wszystko może uczulać . Niestety.
Fajnie, że dzieciaczki tak ładnie zajadają nowe dania
Mój też rano dostaje same warzywa zjada pół słoiczka lub kleik kukurydziany z połową słoiczka owoców lub tartym jabłuszkiem (wszystko co na ryżu go zapiera), około 13 dostaje obiadek - zjada cały słoiczek i patrzy jeszcze (ale póki co mu nie daje, dopychamy cycem) i po południu druga połowa słoiczka owoców. Czasem dostaje chrupkę kukurydzianą, ale nie lubi ich - zjada je tylko w towarzystwie Szymona. Uwielbia natomiast skórki od chleba - traktuję je jako dawkę glutenu.
Dziewczyny nie bójcie się tak glutenu, nasze mamy dawały nam chlebek wcześnie i nic złego nam się nie działo. Każda oczywiście zrobi jak uważa.
Co do picia - wypijamy 60-80ml soczku lub wody lub herbatki - na potrzeby kupki
reklama
Ja zaczęłam od kaszki mannej HIPP na dobranoc. Przyjęła się, a zauważę, że Olek ma wydelikacony żołądek
Obecnie jesteśmy na etapie indyczka z gerbera
i powoooooooli przymierzam się do wprowadzenia czegoś z porem//groszkiem//cebulą, ale boję się strasznie
u nas leci czasem i 3-4 butle herbatki :-( Oluś strasznie się złości, jeśli próbuję mu ograniczyć ilość napojów, więc dałam za wygraną:/
Obecnie jesteśmy na etapie indyczka z gerbera
i powoooooooli przymierzam się do wprowadzenia czegoś z porem//groszkiem//cebulą, ale boję się strasznie
u nas leci czasem i 3-4 butle herbatki :-( Oluś strasznie się złości, jeśli próbuję mu ograniczyć ilość napojów, więc dałam za wygraną:/
Podziel się: