reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

MIRELKA jesli chodzi o mleko krowie to wczoraj Kuba jadl po raz pierwszy grysik na takim mleku. Nic mu nie jest ale nie bardzo mu smakowalo ;-)
 
reklama
Dziewczyny mogę się podzielić fajnym poradnikiem żywieniowym dla dzieci w przedziale wiekowym 1-3 lata (w pdf-ie, nie jest firmowany przez żadną z firm tylko przez prof.pediatrii), także piszcie na zamkniętym adresy e-mali, to powysyłam chętnym :-)
 
Mirelka u mnie Tymek też jada kaszęmanną na mleku albo czasami jaglaną ugotuje.Jadłospis u mnie wyglada podonie jak u Was. Jedyne czego Tymek nie lubi to biały ser(twaróg)- ja też nie jem i szpinaku nie tyka(mój mąż nie lubi też).
Na jutro już ugotowana zupa z soczewicy;)))
 
Artur ostatnio zajadał się zupą-kremem z zielonego groszku, wydawał po raz pierwszy odgłosy w stylu- mniam, mniam, także chyba mu bardzo smakowała :-)
Anna jak gotujesz zupkę z soczewicy, mam własnie czerwoną w szufladzie. Artur bardzo lubi kaszkę jaglaną a dziś jadł ze smakiem owsianą połączoną ze smakową Humany- jabłkową kukurydziano-ryżową.
Anna poradnik przesłany :-) Artur o dziwo lubi szpinak.
 
Angun gotuję wywar-rosół drobiowo-warzywny, z marchewką pokrojoną w kostkę, cebulka i czosnek podsmmażony i dodany do zupy.Później soczewica, tyle żeby zupa była gęsta(tylko trzeba pamiętać że soczewica pęcznieje).Często dodaje sos pomidorowy lub pomidory przetarte.
Dzięki za poradnik.
 
Do góry