reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

anek przeczytaj na etykiecie ile ta śliwka z hippa ma cukru sztucznego, ja jej więcej nie kupię, a na kupkę możesz spróbować jabłuszko :tak:
Dziewczyny mam do was pytanie, bo moja Lena jak zasiada do obiadu to wcina już cały duży słoiczek :szok: czy to nie za dużo? ale ona jest dużym dzieckiem waży 9,8 kg

reklama
cocca moze faktycznie cos mu dolega. A mleczko pije?

anek to na pewno hormony daja ci sie we znaki :) Mnie tez zdarza sie jeszcze ryczec z byle powodu, ale dla mnie sa to jakies wazne rzeczy - przynajmnije tak je odczuwam.
Jesli chodzi o diete robi tak samo tj rano obiadek (1/3 lub pol sloiczka) i sok, a popoludni owoce (pol sloiczka) i sok. Jednak Kuba sie tak nie najada stalym pokarmem jak MM. Po ok 1,5-2h chce juz znow MM.
Kupy sa codziennie - i chwala za to :D
Ale marchewe nadal omijam szerokim lukiem.

Ostatnia edycja:
anek przeczytaj na etykiecie ile ta śliwka z hippa ma cukru sztucznego, ja jej więcej nie kupię, a na kupkę możesz spróbować jabłuszko :tak:
Dziewczyny mam do was pytanie, bo moja Lena jak zasiada do obiadu to wcina już cały duży słoiczek :szok: czy to nie za dużo? ale ona jest dużym dzieckiem waży 9,8 kg

Ja zakupuje jalbko ze sliwka jako deserek z Gerbera :) Nie ma cukru :)
Warto popatrzec na inne firmy, jesli Hipp dodaje cukier, moze akurat inna firma nie doda.

Ja bym dawala caly sloiczek jesli dziecko ma apetyt :)
Jakby nie bylo to od 6 msc bedzie im juz przyslugiwac nawet ten wiekszy sloiczek - 190g chyba.

Dziewczyny czy to możliwe że chrupek kukurydziany mógłby uczulić???
Wczoraj małej dałam wieczorem 1 a dziś cała zsypana w takie drobne krosteczki ehhh jadła też kaszkę mleczno-ryżową ale dzień wcześniej też ją jadła i nic nie miała w sumie ja więcej jej zjadłam niż ona ;-)Teraz nie wiem czy dziś jej coś podać z obiadku czy czekać aż to zniknie :baffled:

Ankusch kukurydza jest raczej słabo uczulająca...a może dawałaś jej jakiś deserek z nowym owocem? Myślę tez jeszcze o mleczku, czy Mała miała już wcześniej te krosteczki?

angun kochana nie nic nie podawałam z owocków ...jadła cyce jak na codzień kilka łyżek tej kaszki malinowej ale nie dużo bo wypluwała i wieczorem chrupka nic poza tym i cała zsypana a chrupek pierwszy raz jadła.A krostek żadnych wcześniej nie miała

ankusch moze taka reakcja na środek spulchanijacy w chrupkach? Co prawda nie spotkalam sie z tym wczesniej ale jakby nie bylo cos z chemii jest w chrupkach. Kaszka malinowa raczej nie uczulajaca jest ;)

reklama
ankusch mozliwe ze to od chrupka jesli jadla go poraz pierwszy wiec najlepiej zrobic przerwe dzisiaj a chrupka sprobuj podac ponownie za kilka dni i obserwuj mala czy wysypka sie pojawi :tak:

U nas przez 4 dni byl kurczak z dynia i marchewka oj Sami strasznie smakowalo to danie ale dziewczyny jakie on baczki puszczal to az szok :-D a dzisiaj dla odmiany szpinak z ziemniakiem a on to uwielbia :tak: :-)

Do góry