reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Gosiu moim zdaniem, to bardzo dobra decyzja:tak: Jak byłam w PL to rozmawiałam z kuzynką, której córka we wrześniu zaczęła zerówkę. Też się obawiała jak to będzie, bo Gabrysia niechętnie w sumie chodziła do przedszkola, ale jakże miłe było zaskoczenie, że wszystko się odmieniło i Gabrysia chodzi do szkoły bez żadnych problemów:tak: Codziennie wstaje i ich budzi, żeby przypadkiem nie zaspali do szkoły:-p Ja myślę, że to naprawdę dobra decyzja, a w razie obaw, będzie pewnie opcja, żeby powtórzyć zerówkę kolejny rok, choć wydaje mi się, że nie będzie takiej potrzeby;-)

Mój Victor po jednym semestrze nauki literek miał "test" i jego wynik to 25/30, także jak na pierwszy raz to jesteśmy bardzo zadowoleni:tak: No i już zapowiedział, że musi się bardziej starać, bo Ashley miała wszyskie dobrze:-D

reklama
Wiesz,zakaz,zakazem,a i tak to zależy od nauczycielki.

.
no pewnie że to zależy od nauczycieli :tak:

Wolfia ja wiem że u Emilki to dużo zależy od tego że musi wstać wcześnie dziś np 5:30 i że jest ciemno zimą zimno itd inaczej było jak szła na 8:00 bo w ferie R jeździł później i była wesoła i szła z chęcią
pewnie jakbym miała wybór i chodziła by do przedszkola koło nas to chodziła by dalej w przedszkolu ...:tak:

a nasze dziecko dostało dzis wezwanie ze szkoły podstawowej do grypy przedszkolnej
:rofl2:..normalnie jak wezwanie do wojska;-):-D

Mój dzisiaj też,ale nie zamierzam skorzystać.U młodego w grupie wszyscy:rofl2: rodzice złozyli karty do przedszkola na kolejny rok.

Ja dziś złożyłam pismo w szkole o przyjęcie Emilki do zerówki :tak: wczoraj byliśmy jak były "dni otwarte" ale dziś mnie pani sekretarz szkoły oprowadziła i jest tam bardzo fajnie :tak: osobny budynek a dokładnie połączony ze szkołą tylko tyle że trzeba przejść przez szkołę i jest zerówka zrobiona z jednego z pokoi w przedszkolu bo z boku szkoły otwarli przedszkole :tak: Emilka będzie chodzić od 8:30 do 13:00 choć zapisałam ją do 15:00 w razie co zostaje dłużej w tej samej sali jako świetlicy :tak: ale dodatkowo dowiedziałam się że mogę i zapisać Dominika więc go od razu zapiszę też do 13:00 wtedy ma pobyt całkowicie za darmo ewentualnie po 13:00 za godzinę 3,00:tak: i obiad 3.05/ lub pół ceny dla pobierających rodzinne fajnie by było jakby się razem dostali wtedy obydwoje odebrani i zawiezienie by byli jednocześnie :tak: więc trzymać kciuki ;-)

Gosiu, trzymam kciuki :tak: Wygodnie byłoby odbierać dzieciaki z jednego miejsca

Odebrałam wreszcie zdjęcie z balu przebierańców robione przez fotografa

b4a95c3e38313fb5.jpg

Kasiad piekne zdjęcie i jeszcze piękniejsza Oliwka :tak:

po wczorajszym dniu jeszcze mam inną wersję związaną z przedszkolem tylko powiedzcie mi jeśli złożyłam już pismo do zerówki i nie wpisałam innego wyboru mogę złożyć jeszcze pismo gdzie indziej i wpisać w nim zerówkę jako drugą i w razie co zrezygnować z tej zerówki z przedszkolu jakby się dostała do tego nowego miejsca ? bo nie znam się zbytnio na tym :zawstydzona/y:
pani w przedszkolu powiedziała że Emilka może też jeszcze przyjść do tej ostatniej grupy i dopiero od 2013 iść do tej zerówki którą jest szansa i tak przejmie przedszkole ale wtedy nie musiałabym jej posyłać ten rok wcześniej do 1 klasy :sorry2:

Dziękujemy :blink:
Co do przedszkola, to myślę Gosiu, że musisz popytać u źródła, tam, gdzie składałaś wniosek.

reklama
Kasiad piękne zdjęcie Oliwki!!!!:tak::-)

Gosia nie podpowiem, bo sie nie orientuje, zapytaj w przedszkolu najlepiej

u nas jakis kryzys ostatnio, Hubek nie chce do przedszkola chodzic, robi awantury i sceny rano, nie codziennie, ale często:baffled: podpytywałam na wszytskie sposoby, czy cos sie stało, ale nic nie mówi

Do góry