reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
U nas zamknięte od 18.04 do 02.05, więc dopiero 03.05 idziemy
Ja to nie wiem co z dzieciakami zrobiłabym jakby chodziły do szkoły i a to ferie, a to wakcaje, a to choroba... a do pracy iść by trzeba było
Ja to nie wiem co z dzieciakami zrobiłabym jakby chodziły do szkoły i a to ferie, a to wakcaje, a to choroba... a do pracy iść by trzeba było
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
u nas przedszkole zamkniete tylko 2go maja, ale juz teraz malo dzieci jest w grupach.
Byłam dziś na zajęciach otwartych na basenie u Oliwki w przedszkolu - radzi sobie bardzo dobrze - to zresztą wiedziałam, bo chodzimy razem na basen również, ale mogłam zobaczyć ją na tle innych dzieci, które uczą się tego samego co ona i muszę powiedzieć, że wypada naprawdę bardzo dobrze. Jak sobie przypomnę, że jeszcze niedawno nie pozwoliła sobie twarzy polać wodą a mycie głowy było udręką, to się cieszę, że trafił nam się ten basen w przedszkolu. Oli przepłynie już kawałek bez wspomagaczy (z makaronem to już calutki basen przepłynie ten duży, na który chodzimy popołudniu), pod wodą przepłynie nurkując kilka metrów, zrobi samodzielnie fikołka w wodzie. No i przede wszystkim uwielbia wodę - czuje się w niej zupełnie swobodnie, co mnie bardzo cieszy.
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Kasiu, to wielkie gratulacje. To bardzo dobrze ze Oliwka tak wspaniale radzi sobie na basenie. Jestem pelna podziwu
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Kasiad świetnie, że Oliwka radzi sobie tak dobrze na basenie Szkoda, że nie wszystkie dzieci mają takie możliwości zajęć w przedszkolach czy szkołach
Z tego co zauważyłam u nas na basen chodzą dzieciaki z podstawówek, więc może i moje chłopaki zaczną regularnie chodzić, poza naszymi sporadycznymi wypadami, gdzie są zachwyceni i mogliby nie wychodzić stamtąd
My wczoraj odebraliśmy listę książek i rzeczy do szkoły:-) Wpłaciliśmy €37, w którym jest już ubezpieczenie, pomce plastyczne i wypożyczenie podręczników, bo dzieciaki tylko workbooki muszą mieć swoje, a podręczniki będą w szkole Co nas miło zaskoczyło:-) Poza tym na liście jest uwaga przy jednej pozycji, żeby zwrócić uwagę, żeby książka była na papierze matowym, bo w ubiegłym roku wydali w wersji kredowej i dzieciom się ciężko malowało Ale nauczyciele zwrócili uwagę wydawnictwu i mają powrócić do wersji matowej;-) Ostatnio zakupiłam też Vickowi trzy białe koszule i trzy koszulki polo, bo trafiły się w bardzo dobrej cenie, więc to już czeka do uniformu;-) Reszta wydatków jeszcze przed nami, ale planuje sobie to rozłożyć na raty przez wakacje, więc myślę, że nie będzie tak źle Po prostu raz kupię to, innym razem co innego;-)
Wczoraj Victor miał fotografa w przedszkolu i aż jestem ciekawa wyników:-)
Z tego co zauważyłam u nas na basen chodzą dzieciaki z podstawówek, więc może i moje chłopaki zaczną regularnie chodzić, poza naszymi sporadycznymi wypadami, gdzie są zachwyceni i mogliby nie wychodzić stamtąd
My wczoraj odebraliśmy listę książek i rzeczy do szkoły:-) Wpłaciliśmy €37, w którym jest już ubezpieczenie, pomce plastyczne i wypożyczenie podręczników, bo dzieciaki tylko workbooki muszą mieć swoje, a podręczniki będą w szkole Co nas miło zaskoczyło:-) Poza tym na liście jest uwaga przy jednej pozycji, żeby zwrócić uwagę, żeby książka była na papierze matowym, bo w ubiegłym roku wydali w wersji kredowej i dzieciom się ciężko malowało Ale nauczyciele zwrócili uwagę wydawnictwu i mają powrócić do wersji matowej;-) Ostatnio zakupiłam też Vickowi trzy białe koszule i trzy koszulki polo, bo trafiły się w bardzo dobrej cenie, więc to już czeka do uniformu;-) Reszta wydatków jeszcze przed nami, ale planuje sobie to rozłożyć na raty przez wakacje, więc myślę, że nie będzie tak źle Po prostu raz kupię to, innym razem co innego;-)
Wczoraj Victor miał fotografa w przedszkolu i aż jestem ciekawa wyników:-)
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
a przed Szymkiem wycieczka autokarem do stadniny koni- blisko od nas jakieś 40km Szymek tam był kilka razy ale sam fakt że autokarem to już po nocach o tym śni z okazji Dnia dziecka przedszkole rusza w plener grill konie spacer bryczki pół dnia od 9-14:30
reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
fajnie KArola taka wycieczka, u nas maja w czerwcu jechac do lesniczówki, ale chyba na krócej niz u was, HUbek tez już z niecierpliwością czeka jazdy autokarem