reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

U nas też przedszkole zamknięte 2 maja, a ja do pracy. Albo Oliwka posiedzi z Tomkiem, albo (jak będzie musiał się uczyć, bo mogą mu zrobić egzamin 4 maja) wezmę dzień opieki nad zdrowym dzieckiem.

reklama
tak u was przedszkole zamkniete 2 maja, a nasze od 22.04 do 2.05!!!!!!!!! tu maqle przedszkolarobia sobie ferie swiateczne...

U nas zamknięte od 18.04 do 02.05, więc dopiero 03.05 idziemy:tak:
Ja to nie wiem co z dzieciakami zrobiłabym jakby chodziły do szkoły i a to ferie, a to wakcaje, a to choroba... a do pracy iść by trzeba było:sorry:

Byłam dziś na zajęciach otwartych na basenie u Oliwki w przedszkolu - radzi sobie bardzo dobrze - to zresztą wiedziałam, bo chodzimy razem na basen również, ale mogłam zobaczyć ją na tle innych dzieci, które uczą się tego samego co ona i muszę powiedzieć, że wypada naprawdę bardzo dobrze. Jak sobie przypomnę, że jeszcze niedawno nie pozwoliła sobie twarzy polać wodą a mycie głowy było udręką, to się cieszę, że trafił nam się ten basen w przedszkolu. Oli przepłynie już kawałek bez wspomagaczy (z makaronem to już calutki basen przepłynie ten duży, na który chodzimy popołudniu), pod wodą przepłynie nurkując kilka metrów, zrobi samodzielnie fikołka w wodzie. No i przede wszystkim uwielbia wodę - czuje się w niej zupełnie swobodnie, co mnie bardzo cieszy.

Kasiu, to wielkie gratulacje. To bardzo dobrze ze Oliwka tak wspaniale radzi sobie na basenie. Jestem pelna podziwu:tak:

moją opinie na temat basenu znacie- w końcu Szymek od 4 miesiąca zaczął naukę- cieszę się że się potwierdza.

Kasiad świetnie, że Oliwka radzi sobie tak dobrze na basenie:tak: Szkoda, że nie wszystkie dzieci mają takie możliwości zajęć w przedszkolach czy szkołach:sorry2:
Z tego co zauważyłam u nas na basen chodzą dzieciaki z podstawówek, więc może i moje chłopaki zaczną regularnie chodzić, poza naszymi sporadycznymi wypadami, gdzie są zachwyceni i mogliby nie wychodzić stamtąd:-D

My wczoraj odebraliśmy listę książek i rzeczy do szkoły:-) Wpłaciliśmy €37, w którym jest już ubezpieczenie, pomce plastyczne i wypożyczenie podręczników, bo dzieciaki tylko workbooki muszą mieć swoje, a podręczniki będą w szkole:tak: Co nas miło zaskoczyło:-) Poza tym na liście jest uwaga przy jednej pozycji, żeby zwrócić uwagę, żeby książka była na papierze matowym, bo w ubiegłym roku wydali w wersji kredowej i dzieciom się ciężko malowało:sorry2: Ale nauczyciele zwrócili uwagę wydawnictwu i mają powrócić do wersji matowej;-) Ostatnio zakupiłam też Vickowi trzy białe koszule i trzy koszulki polo, bo trafiły się w bardzo dobrej cenie, więc to już czeka do uniformu;-) Reszta wydatków jeszcze przed nami, ale planuje sobie to rozłożyć na raty przez wakacje, więc myślę, że nie będzie tak źle:tak: Po prostu raz kupię to, innym razem co innego;-)

Wczoraj Victor miał fotografa w przedszkolu i aż jestem ciekawa wyników:-)

a przed Szymkiem wycieczka autokarem do stadniny koni- blisko od nas jakieś 40km Szymek tam był kilka razy ale sam fakt że autokarem to już po nocach o tym śni z okazji Dnia dziecka przedszkole rusza w plener grill konie spacer bryczki pół dnia od 9-14:30

reklama
fajnie KArola taka wycieczka, u nas maja w czerwcu jechac do lesniczówki, ale chyba na krócej niz u was, HUbek tez już z niecierpliwością czeka jazdy autokarem:tak:

Do góry