reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

mam pytanie
za kazdym razem gdy daje malej do picia herbatke lub wode to jak tylko wypije lyk zaczyna sie krztusic. wiem ze ona musi pic poza mlekiem z butli no i zonk bo ja juz nie wiem jak jej dawac te picie. Marissa chce pic ale ciagle sie krztusi, daje jej pic na siedzaco, na stojaco...smok jest z najmniejsza dziurka. juz nie wiem co robic?
w sumie ile powinna wypijac tak srednio poza mlekiem?

reklama
MOże spróbuj podawać łyżeczką? Tak, żeby tylko spijała malutkimi łyczkami? Z czasem pewnie nauczy się połykać większe łyczki bez krztuszenia.

Czesc,
mam problem. Moj synek pije mleko nan1 (bo nie stety ale na tej wyspie nie ma duzego wyboru, jest nan lub SMA ktorego w Polsce nie ma) i od kiedy je pije robi zielona kupke, a raz na jakis czas brazowa albo zlota. Czy mam sie niepokoic? Bo niby nie marudzi i nie ma zadnych innych objawow.

hmm,mówicie usg bioderek kurcze ja nawet nie wiem czy miał robione w szpitalu,byłam tylko na konsultaci u ortopedy jak mały miał 2 miechy,przekrecił go prawa lewa,machnoł nóżkami,zapytał jaki był poród,czy zauwazyłam zeby mały oszczedzał kturas konczyne i ot co całe badanie,nastepne jak bedzie siadał.
Ja robie badania moczu i posiew moczu raz na miesiac,ale mały ma wade nereczki i dlatego,a morfologie robiłam we wrzesniu bo mi kazali po szpitalu zrobic bo Alan miał lekka niedokrwistosc,badania wyszły takie sobie,ale pediatra powiedziała ze trzeba odczekac connajmniej 3 miesiace bo nie ma sensu małego czesciej meczyc.

My byliśmy na Usg bioderek, jak mały miał 2 miesiące, i potem 6 tygodni później na kontroli, i wyszło ze wszystko jest ok na szczęście, ja słyszałam, że jak dzidzia dużo leży na brzuszku, to to dobrze wpływa
Kiedyś Zawitkowski na TVN mówił,że najgorsze jest dla dzieci pieluszkowanie profilaktyczne, dopóki się nie zrobi USg

Filepek miał usg bioderek w sumie niedawno i mi np. kazał kłaść dużo na brzuchu i nie kłaść do spania na boku - bo ja zawsze na bokach go kładłam bo ulewania się bałam. Ortopeda mówił, że nie rozumie dlaczego pediatrzy nie mówią o kładzeniu spać na plecach. Niby nic nie ma, ale widać coś, że kładłam go częściej na prawy bok.

reklama
Czesc,
mam problem. Moj synek pije mleko nan1 (bo nie stety ale na tej wyspie nie ma duzego wyboru, jest nan lub SMA ktorego w Polsce nie ma) i od kiedy je pije robi zielona kupke, a raz na jakis czas brazowa albo zlota. Czy mam sie niepokoic? Bo niby nie marudzi i nie ma zadnych innych objawow.

Zielony kolor kupek to wina żelaza które znajduje się w NAN. Mój Kacper też robił takie kupki po mleczku. Teraz kolorystyka się zmienia w zależności co nowego dostanie do jedzonka :rofl2: Np. po deserku jabłkowo-jagodowym kupka była czarna i pachniała jagodami :-D Skoro nie boli go brzuszek i nie ma żadnych niepokojących objawów to proponuje się nie martwić :tak:

Do góry