reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Katerink a nie boisz sie ze sie wysunie krąży po necie filmik jak z tych poduchowycy dziecko po prostu wypada ?
Tez patrzyłam na tego cybexa ale zrezygnowałam w końcu mamy rekida.

A pierwszy mam wlasnie concord air fajnie w testach wypada i chyba jeden z lżejszych na rynku 2,9 kg. Przynajmniej wtedy tak było .

Ostatnia edycja:
reklama
Lilith nie wiem no ja tam wole nie sprawdzać tego na dziecku , mam tyłem fotelik z pasami i tez meza pilnuje by za każdym razem dobrze zapiął bo prawda jest taka ze co z tego ze masz dobry fotelik jak potem złe dziecko wmontujesz to nawet cuda nic nie dadzą . Ja sie zawsze umęcze przy zaciąganiu alw młody ma mieć miejsca na 2 palce nic więcej

Kurcze Lilith wspolczuje ci z tym brakiem przymiarki. Tak jak piszesz to podstawa. U as zmierzysz wszystko. Czy w gdyni w Bo bo wózki czy w gdansku w mama i ja. Mierzylam wszystko na miejscu a nawet kupowałam i brałam na przejażdżki.

Ja tez nie wiem jak to jest z tymi poduchami. Sama taki kupiłam wiec trudno mi się wypowiadać, chociaz ten temat wokół wypadania dziecka zaczął się później jakoś. Ogólnie tak jak nawet teraz latem byłam ta tej ogólnopolskiej kontroli fotelików to wszyscy mówili że fotelik jest bardxo dobry.

Ale tak jak pisałam teraz niko juz siedzi bez poduchy normalnie pasem samochodowym przypiety.

A dla małego dziedzia to kupię pewnie besafe albo axkid. One są po tych szwedzkich testach test plus bardzo rygorystycznych.

A montaż to oczywiście podstawa.
Polecam bardzo te wszystkie umocnienia w postaci baz. Miałam taką z maxi cosi. Tym do 13 kilo.

Są jeszcze wzmocnienia w postaci pasa top theter. Trzeba mieć odpowiednie wejście w aucie. Na to tez zwróciłam uwagę przy kupnie auta.

Link do: CONCORD NEO wózek 3w1 + Air + Sleeper 2015 - 3413.821 zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce tu przykładowa oferta wózka jaki my mamy :) do fotelika jest jeszcze baza co jest mega wygodne i bezpieczne :) i gondole tez mozna przewozić w aucie :) dla mnie hit - minus trochę skrzypi stelarz, co nie powinno sie zdarzyć , i dosc szybko brudzi sie tapicerka ale to chyba wszędzie ta ściągamy i do pralki :) a i dla mnie wazne bo u moich rodziców pod domem nie ma drogi asfaltowej tylko utwardzana ze składa
Sie na kolkach a nie ładuje w syfie na ziemi jak większość wózków :)

Aob pewnie używki sa tańsze a wiesz za cały zestaw nie wychodzi tak drogo ja wklejałem tez z 2015 a mozna poszukać starszych modeli my mamy 2014 one juz miały tez super amortyzatory , nie wiem czy tam o tym napisane , mały ma 18 mcy i idealnie mieści sie w spacerówkę jeszcze

reklama
Do góry