reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie łóżeczko?

Nie mam zdjec od klientow lozeczka dostawnego, ale wlasnie zaczynam o nie prosic poniewaz jest najczesciej wybranym produktem zeszlego roku, wygodne to, bo rodzice nie musza wstawac w nocy do dziecka, ja mysle o niskiej kolysce, ktora rowniez moglaby miec podobne zastosowanie, tylko gorzej, ze nie ma regulacji poziomu dna by dopasowac,
U nas świetnie sprawdziło się łóżeczko-dostawka z funkcją kołyski, o takie:
Polecam szczególnie do małych sypialni. Starcza na pierwszych kilka miesięcy zanim maluszek podrośnie. Ale oprócz małych gabarytów jego najwspanialszą cechą jest to, że dziecko śpi zaraz obok nas. A świeżo upieczona mama nie musi wstawać, aby podnieść dziecko do karmienia lub aby sprawdzić, czy z dzieciątkiem wszystko w porządku. Jest białe, więc kolor ostatnio bardzo modny i uniwersalny. Z funkcji kołyski niestety nie korzystaliśmy, ponieważ korzystaliśmy z łóżeczka jako dostawki. Lecz podejrzewam, że również by się sprawdziła, jednak jako wolnostojący mebelek (wtedy wystarczy dokręcić boczną ściankę szczebelków łóżeczka, a do nóżek bieguny kołyski dołączone do zestawu). I dodatkowo w tym łóżeczku można regulować wysokość dna.

reklama
Ja mam łóżeczko które sobie upatrzyłam w czestochowie ;-) Ja kupowałam to wlasnie wchodziła moda na łózeczka turystyczne, ale po obejrzeniu w salonie gdzie było kilkanascie rodzajow samych łózeczek, zdecydowalismy sie na łózeczko drewniane, ale takie która da sie przerobic na tapczanik.
To jest chyba firma Pacyga, my mamy akurat w kolorze ciemnym.
Łóżeczko Fala | Sen | Łóżeczka | Drewniane | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa

jezeli chodzi o materac to zdecydowanie gryka, pianka kokos.

Ja długo szukałam odpowiednich mebli do pokoiku mojej córeczki Anielci.

Znalazłam taki artykuł i on pomógł.
Link do: Łóżeczka Dla Dzieci | INTO Passion

Kornelcia

Ja polecam takie łóżeczko dla niemowląt Link do: Drewniane Łóżeczko Classic 120x60 - Nizio Home Jak maluszek podrośnie, to wtedy można zdjąć przednią ściankę ze szczebelkami i zrobić z tego dziecięcy tapczanik, więc jest to już na lata :)
lozeczko-classic-ii.jpg

Czy napiszę mi któraś przyszła mama wymiary łóżeczka dla swojego dzieciatka? Chodzi mi o wysokość całkowita oraz na jakiej wysokości są otwory na najwyższy punkt materaca. Dziś przyszło moje i wydaje mi się niskie, wszędzie piszą standardowy wymiar łóżeczka 120x60 ( w środku )...

Do góry