reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie łóżeczko?

Myśmy najpierw kupili najtańsze łózeczko z Drewexu nie pamiętam jak się nazywa - kosztowało 100 zł ale niestety jak dzidzia zaczeła brykac łóżeczko się rozpadło :) Teraz jesteśmy mądrzejsi - kupiliśmy KLUPSIA łóżeczko Bartek II z możliwością rozłożenia na tapczanik i jest super - koszt ok. 290 zł
Ja się własnie zastanawiam nad kupnem Bartka II z szufladą z Klupsia lub Ani z Drewexu. Podoba mi się w nich opcja, ze można wyjąć szczebelki i mieć potem tapczanik. Na dłużej starczy. Ale czy oprócz ceny jest jeszcze coś czym one się różnią? Co byścia mi poradziły? Co jest w ogóle lepsze Klups czy Drewex?

reklama
Czesc mamuski
Nam lozeczko kupili dziadkowie. Oczywiscie wczesniej je wybralismy.
Nie wiem jakiej jest firmy ale jest rewelacyjne-z szuflada pod spodem i bujane a jak nie potzrebujesz zeby sie bujalo to mozna zablokowac. Rewelacja. I nie bylo drogie-300zl.
Pozdrawiam

Czy może któraś z Was natknęła sie gdzieś na łóżeczko z całkowicie opuszczanym jednym bokiem? Usiluję takie znaleźć i jak na razie dostępne maja opuszcany bok raptem o jakies 20 cm co właświe nie wiel daje. I tak trzeba się głęboko schylić żeby dziecko odłożyć, a kręgosłup w tedy trzeszczy oj trzeszczy:sorry2:

My mamy takie dwa w jednym...Czyli z lozeczka robi sie normalne lozko...Wymiar 140/70 ...Niunia ma 15 miesiecy i juz od jakis 5-6 miesiecy spi w przerobionym na lozko...Dokupilismy tylko zabezpieczenie by w nocy nie wypadla...Mysle ze taki wydatek jest oplacalny...Do tego dokupilismy dobry materac kokosowo-piankowy na sprezynach (ok300 zl)

a ja mam łóżeczko Bartek II firmy klupś. Przerabia sie je potem na tapczan. Łożeczko kupilismy z mezem ze wzgledu na to ze mialo byc na lata. jednak po 4 miesiacach bok łóżeczka zaczal pękac. wystarczylo delikatnie oprzec sie przy wkladaniu malego i peklo. Juz nie chce myslec co by bylo gdyby maly uczyl sie wstawac i sam sie tego chwycil. Poprostu tandeta. Nie wiem co teraz zrobic bo nawet jesli zamowie i wymienie ten pekniety bok to nie rozwiazuje problemu ze jest on poprostu tak delikatny ze jak maly sie bedzie uczyl wstawac i sie go chwyci to znow sie zlamie i jeszcze krzywde dziecku zrobi. jestem rozczarowana tym zakupem.

A to się i tu powtórzę
po prostu łóżeczko musi być porządne, zarówno drewniane jak i turystyczne (a i tu i tu trafiają się BUBLE i to przez duże B).
Tak na prawdę to kwestia gustu, tego co nam potrzebne w danym momencie, ile mamy miejsca, pieniędzy i tak można by wymieniać. Każdy musi sobie odpowiedzieć co mu potrzebne w łóżeczku, a co może sobie odpuścić.
Da nas ważne było : wytrzymałość, obecność przewijaka, dwa poziomy wysokości, mała waga i możliwość sprawnego przestawiania, no i zabrania na wakacje - bo mamy z dzidzią wspólny pokój 2/4m i najbliższy rok musimy tak przetrzymać :-(. Padło na Baby Design Dream.
Jeśli mieli byśmy miejsce to może szukali byśmy drewnianego.
Na pewno najważniejszy w łóżeczku jest porządny materac, który i tak kupuje się osobno. Polecane są niezbyt miękkie (my zdecydowaliśmy się na dwustronny kokos-gryka)
Pozdrawiam i życzę przyjemnego wybierania.

Leżaczki z fisher price są bardzo ciekawe. Duży wybór znajdziesz w "odnarodzin.pl". Ciekawym pomysłem jest Las Tropikalny z zabawkami, które uspokoją dziecko.Jest w nim aż 5 prędkości bujania do wyboru. Jest także miękki zagłówek , aby dziecko czuło się wygodnie i bezpiecznie.

Warto jest odwiedzic sklep, który specjalizuje się w produktach dla dzieci. Tam wszystko na spokojnie i przejrzyście można poczytac i wybrac. Także miała taki problem, ale został mi polecony sklep"odnarodzin.pl" i do dziś jestem jego zwolenniczką. Spacerówkę, którą tam zakupiłam jest od razu z fotelikiem samochodowym niemieckiej marki ABC design w bardzo przystępnej cenie. Wózki,które tam znajdziesz są lekkie, starannie wykonane i proste w obsłudze co jest bardzo ważne.

Emilio myślę, że po prostu wklej linka do strony i zaproś do swojego sklepu ;-)

reklama
Ja mam łóżeczko które sobie upatrzyłam w czestochowie ;-) Ja kupowałam to wlasnie wchodziła moda na łózeczka turystyczne, ale po obejrzeniu w salonie gdzie było kilkanascie rodzajow samych łózeczek, zdecydowalismy sie na łózeczko drewniane, ale takie która da sie przerobic na tapczanik.
To jest chyba firma Pacyga, my mamy akurat w kolorze ciemnym.
Łóżeczko Fala | Sen | Łóżeczka | Drewniane | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa

jezeli chodzi o materac to zdecydowanie gryka, pianka kokos.

Do góry