i tu musze się zgodzic z koleżanką stafanką:-)
porządne meble są potwornie drogie, ale zobaczcie same jak prezentują te meble to jakie wielkie sa pokoje dzieci....
generalnie nie na mieszkania w blokach ale raczej na pokoj w duzym domu gdzie mozesz dziecku takowe pomieszczenie super urządzic.
my kupilismy damianowi meble zapłaciliśmy ponad 3 tysiące a i tak miejsca w pokoju nie ma zbyt wiele. zaznacze tu ze ma lozko piętrowe a na dole lozka biurko a z boku szafę.
nie wyobrazam sobie gdybym wszystko miala postawic oddzielnie, biurko lozko szafe no i przeciez jakąs komode czy regał...
dlatego przy urzadzaniu pokoju trzeba troche pomyslec bo ja tez zbyt szybko się napaliłam na te meble a okazały sie po pierwsze mało ustawne i masywne...no ale gdyby pokoj był ciut większy byłoby idealnie
jesli chodzi o pokoj dla takiego malucha jak grudniaki, to nie warto zbyt duzo inwestowac w jakies meble typu zestawy bo dzieciaki szybko rosną i niestety ich potrzeby bardzo się zmieniają. i tu uwazam ze taki pokoj powinien byc przede wszystkim przestronny a nie zagracony .
my kupilismy stolik i krzesełko mamut z ikea i powiem wam ze jest ok..ale to tez była pochopna decyzja gdyz juz po zakupie widzialam o wiele ładniejsze stoliki i tu do grzechotki info ze widziałam je w "słoniu" na pojezierskiej.
jakibym miala drugi raz kupowac to nigdy mamuta gdyz uwazam ze krzesełko jest mało stabilne - tak jak dla poltoraroczniaka ktory jeszcze nie potrafi na dłuzej posiedziec, a np moj pablo to juz wogole jest wiercipiętą i wchodzi na to krzesło a z krzesła na stół....
stolik nie jest zły ale troche tandetny.
generalnie uwazam ze na teraz jest ok bo jest przede wszystkim bezpieczny.
a u damiana mamy zestaw tej firmy tylko z niebieskim wykonczeniem. zestaw podobny jak na fotce tylko mamy jeszcze kilka innych elementow typu komoda, połki wiszące itp.