reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie kolory w dziecinnej sypialni :)

reklama
to łóżeczko jest spoko ale dla dziewczynki nie ma wersji chłopskiej:-D

a ja wczoraj oglądałam jakies inne strony niz allegro i ikea z zestawami mebelków bo tak myśleliśmy że jak zmienimy łóżko to byśmy mu wszystki mebelki wymienili bo te sa chyba 10 letnie ale ceny sa astronomiczne od 3 tys w góre zestaw mebelków no chyba poszaleli fakt ładne na wet bardzo ale jeszcze nie wygrałam na loterii:baffled::-D

chciałam ten zestaw mamut ale to łóżeczko jest za duże i nie ma barierek ale szafa i komoda jest fajna może te mebelki a łóżko w takim podobnym koloże jakies inne sie dokupi

wiesz grzechotka mi osobiscie ten mamut sie nie podoba bo jest troche tandetny. to znaczy fajny stylistycznie ale jakosc mi nie odpowiada...a jest dokladnie tak jak mowisz, porzadne meble kosztuje fortune i wydaje mi sie ze nie warto zmieniac mebli do momentu az dziecko do szkoly nie pojdze.

i tu musze się zgodzic z koleżanką stafanką:-)
porządne meble są potwornie drogie, ale zobaczcie same jak prezentują te meble to jakie wielkie sa pokoje dzieci....
generalnie nie na mieszkania w blokach ale raczej na pokoj w duzym domu gdzie mozesz dziecku takowe pomieszczenie super urządzic.

my kupilismy damianowi meble zapłaciliśmy ponad 3 tysiące a i tak miejsca w pokoju nie ma zbyt wiele. zaznacze tu ze ma lozko piętrowe a na dole lozka biurko a z boku szafę.
nie wyobrazam sobie gdybym wszystko miala postawic oddzielnie, biurko lozko szafe no i przeciez jakąs komode czy regał...

dlatego przy urzadzaniu pokoju trzeba troche pomyslec bo ja tez zbyt szybko się napaliłam na te meble a okazały sie po pierwsze mało ustawne i masywne...no ale gdyby pokoj był ciut większy byłoby idealnie

jesli chodzi o pokoj dla takiego malucha jak grudniaki, to nie warto zbyt duzo inwestowac w jakies meble typu zestawy bo dzieciaki szybko rosną i niestety ich potrzeby bardzo się zmieniają. i tu uwazam ze taki pokoj powinien byc przede wszystkim przestronny a nie zagracony .

my kupilismy stolik i krzesełko mamut z ikea i powiem wam ze jest ok..ale to tez była pochopna decyzja gdyz juz po zakupie widzialam o wiele ładniejsze stoliki i tu do grzechotki info ze widziałam je w "słoniu" na pojezierskiej.

jakibym miala drugi raz kupowac to nigdy mamuta gdyz uwazam ze krzesełko jest mało stabilne - tak jak dla poltoraroczniaka ktory jeszcze nie potrafi na dłuzej posiedziec, a np moj pablo to juz wogole jest wiercipiętą i wchodzi na to krzesło a z krzesła na stół....

stolik nie jest zły ale troche tandetny.
generalnie uwazam ze na teraz jest ok bo jest przede wszystkim bezpieczny.

a u damiana mamy zestaw tej firmy tylko z niebieskim wykonczeniem. zestaw podobny jak na fotce tylko mamy jeszcze kilka innych elementow typu komoda, połki wiszące itp.

667319969

Mi się jako dziecku zawsze marzyło takie łóżko z biurkiem...
Miałyśmy piętrowe ale z dwoma łóżkami bo pokoik chyba 3 x 4 m. taką klitę to nie wiadomo jak urządzać...:baffled:

I popieram że super :-)

i ja sie musze zgodzic ze Stefanka, mi sie osobiscie mamut podoba po jest taki slodki i dziecinny ale uwazam ze to meble na troche i dlatego tez bym ich nie kupila.
Ja jestem za takimi mebelekami co pokazala Viki. Mozna takiemi mebelkami urzadzic pokoj i maluchowi i uczniowi :-):-)

mi sie zawsze podobalu meble vox ale tutaj nie ma no i sa troche ciezkie. ale myslalam tez takim lozku ze pod spodem jest drugie jakby...oj wiecie o co mi chodzi :))
no ale to juz dla starszego dziecka bo jak by Gajutek mi rypsna hehe a juz widze jak by sama sie mogla uwolnic z lozeczka co by sie dzialo hhehe

reklama
A ja Wam powiem tak. Viki ma 100% racji. W pokoju moich dzieciaczków są poważne meble z black red white i sama je poprzerabiałam na kolorowe dziecięce. A wyglądają tak:
.

Jest w tych meblach jeszcze słupek z półkami ( bez drzwiczek) i na tych półkach będą kolorowe pudła z ikea tylko narazie są w nich rzeczy łazienkowe bo czekam aż mąż wreszcie załatwi jakieś szafki do łazienki i będą mogła je pochować:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: