reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imionka?

reklama
Sylwia witaj w klubie- my dla dziewczynki tez myslimy o Alicji. Problem jest z chlopcem bo nic jeszcze na 100% nie upatrzylismy...

Hihi, ale zamieszanie z imionami :)

Ja mam glownie typy dla dziewczynek. I kiedyś chcielismy Alicję albo Blankę, a teraz czujemy miętę do Jadódki. Mi osobiście straaaaaasznie podoba się Tosia, ale mój mąż mówi kategoryczne nie. Przeraża Go Antonina, hm...

Z chlopięcych podoba mi się Tadzio i Franio, ale napewno nie chcialabym na niemowlaka mówić Tadeusz albo Franciszek. To takie imiona w zasadzie dla dorosłych ludzi. Poza tym wszystkie inne fajne męskie są wyczerpane, bo w rodzinie jest dużo chłopczyków. Tak więc już mam dwa powody żeby chcieć dziewczynkę. Zobaczymy czy lekarz potwierdzi to w czerwcu na badaniu, hihih :-)

My dla chłopczyka mamy od zawsze imię wybrane- Kacper a dla dziewczynki ciągle się zmienia i w sumie nie ma nic na stałe. Myśleliśmy nad Anastazją i Amelką ale hmmm w trakcie zmian :baffled:

My jeszcze oprocz Alicji mamy w kieszeni Marlenke ale nic nie wiadomo, jeszcze moze nam sie cos zmienic przez te pare miesiecy...szczegolnie jak dowiemy sie ze to chlopiec ;-)
Moj maz za to wola do brzuszka Mikolaj...no i co tu z takim zrobic...hehe

dziękuję za miłe przyjęcie :-)
Alicja chodziła mi po głowie już od wielu lat więc cieszę się że przynajmniej w tym się zgadzamy z moim małżem ;-) bo jeśli chodzi o chłopczyka to bardzo podoba mi się Filip i Jakub (inaczej Kubuś -to takie fajne zdrobnienie :-D) niestety małż jest innego zdania a że ma dość bujną wyobraźnię to wymyśla na każde imię natychmiast jakieś śmieszne przezwisko :laugh2: więc oby to była dziewczynka :tak:

U nas dziewczynka na stówę będzie się nazywać Tosia. Jeżeli chodzi o chłopczyka to w tej kwestii zostawiłam wolną rękę swojemu połówkowi i już się boję :-)

reklama
A dziś tak mi przyszło do głowy że Martynka tez jest fajnie :-D
A co się będe głowić, jeszcze czas :laugh2:

Do góry