reklama
No Zygmus odpada calkowicie jak dla mnie, Antos nawet fajne ale zbyt popularne teraz...
Mojej babci podobalo sie imie Bogusia albo Brygida...ciesze sie jednak ze nie ona miala glos decydujacy w wyborze imienia dla mnie. Niestety moi rodzice tez sie nie popisali bo dali mi Maria Magdalena, a od poczatku wszyscy w rodzinie lacznie z nimi wolali do mnie Magda co oczywiscie prowadzilo pozniej do wielu nieporozumien w szkole itp. Do tej pory formalnie jestem Maria, adla wszystkich znajomych i wtajemniczonych Magda. wkurza mnie to i czasem mysle o zmianie kolejnosci imion urzedowo. Dlatego my z mezem albo zdecydujemy sie na jedno imie albo na prawde przemyslimy kwestie imion zeby potem dziecko nie mialo przez nas problemow.
Mojej babci podobalo sie imie Bogusia albo Brygida...ciesze sie jednak ze nie ona miala glos decydujacy w wyborze imienia dla mnie. Niestety moi rodzice tez sie nie popisali bo dali mi Maria Magdalena, a od poczatku wszyscy w rodzinie lacznie z nimi wolali do mnie Magda co oczywiscie prowadzilo pozniej do wielu nieporozumien w szkole itp. Do tej pory formalnie jestem Maria, adla wszystkich znajomych i wtajemniczonych Magda. wkurza mnie to i czasem mysle o zmianie kolejnosci imion urzedowo. Dlatego my z mezem albo zdecydujemy sie na jedno imie albo na prawde przemyslimy kwestie imion zeby potem dziecko nie mialo przez nas problemow.
yulkana
Kapikowamuti
teraz wogóle jest moda na staroświecke imiona co parę lat temu było nie do pomyślenia żeby dziecku dać Zygmunt czy Antek,za niedługo będzie moda na imiona przedwojenne typu Alojzy,Adolf czy Gertruda, jak Babca KaczusiTo kwestia gustu ale bym nie dała takich imion ze względu na dziecko,modą też raczej się nie kieruję! Podoba mi się jeszcze Borys i Mikołaj(tyle że mężowi się nie podoba) a dla dziewczynki bezwględnie Ola,podobała mi się Julia ale parę lat temu,bo dziś do okoła same Julcie!
arabella
Mamy październikowe 2007
Mnie się Antoś bardzo podoba, ale brat męża tak ma na imię więc nie przejdzie. Mógłby być też Franek albo Bartek, ale mąż nie chce. Przed chwilą ustaliliśmy Mateusza. Co prawda sporo teraz Mateuszów, ale do porodu jeszcze może nam isę zmienić. Wg mnie może być Michał, ale K. mówi, że jak już jest Michalina to nie Michał, bo jego brat ma Kamilę, Kamila i jak się trzecie urodziło to się rodzina śmiała, że będzie Kamilątko.
A dla dziewczynki znowu problem. Może Marta?
A dla dziewczynki znowu problem. Może Marta?
impulsywna
Mamy październikowe 2007
Moja mama ostatnio mi sugerowała, że do naszego nazwiska pasuje Dominika i Antosia. Nie wiem skąd u Niej to przekonanie, że dziewczynka będzie. Może przez to, żę ma już 2 wnuków i czas najwyższy na wnuczkę.;-)
Jak to się imiona jednak kojarzą z osobami które je noszą.
Jak to się imiona jednak kojarzą z osobami które je noszą.
Ola i Kacper bardzo ładne ! Oli nie mogę bo sama jestem Ola a Kacper się mężowi nie podoba .....To cud ,że w końcu się zdecydowaliśmy wspólnie bo przelecieliśmy chyba przez wszystkie litery alfabetu.....Myślę ,że nasze typy już się nie zmienią ale .....to się jeszcze okaże
reklama