reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie?

JOASIEK ja z kolei wybralabym Milena bo jest orygibane, ladnie brzmi i faktycznie tyle fantastycznych zdrobnien. A na czesc babci na drugie dalabym Emilia Milena Emilia .....- brzmi dumnie!:happy: :elvis:

reklama
W związku z tym, że u nas ujawnił się wczoraj chłopak, to myślimy nad Andrzejkiem - po dziadku :blink: Jednak to imię jest dziś trochę mało popularne, więc jeszcze nie zatwierdziliśmy na 100 % i myślimy dalej :confused2: Za to mamy fajne zdrobnienie od Andrzejka - Anduś :happy: Ech, sama nie wiem ..... :confused: Co myślicie ? A może przy porodzie okaże się, że to jednak dziewczynka ? :baffled:

lil kate na to nie wpadłam :laugh2: Dobre !!! Oby taki przystojny jeszcze był jak Andy :rolleyes2: No, jak się wda w tatusia to jest szansa :cool: Jak na razie to ja jednak słyszę, że jako dzieciaczki to dziewczynki są słodsze - sukienusie, spineczki, kokardki, falbanki itp. Jak mąż się da namowić to skorzystamy z rady naszyc dziadków i postaramy się o następnego dzidziolka ;-) Ponoć musi być po równo - jedno dla mamusi i jedno dla tatusia :tak: Mamusia juz swoje ma w brzuszku (no bo synuś to niby mamusiny taki ;-)), a tatuś niech się stara :-p

A ja ciągle nie wiem, jak nazwać mojego synka:zawstydzona/y:. Mam rezerwowe imiona, ale jak mówię do niego czy Tomuś czy Julek to coś mi nie pasuje:-(. A nie ma imienia, które by mi się podobało i pasowało do nazwiska i innych okoliczności. Ja sama cierpiałam przez swoje imię przez całą podstawówkę (choć nie jest aż tak dziwne, jak mi się wtedy wydawało;-) ) i nie chcę tego samego fundować dzidziusiowi. Ale skąd mam wiedzieć, co jemu się będzie podobać???:confused: Jak mu czytałam imiona z kalendarza, to kopał na takie typu Zenobiusz, Alojzy czy Gwalbert:baffled:. Ja się nie zgadzam!!!

reklama
Dla corci milam imie upatrzone do dawna.Z synkiem rowniez mam ogromny klopot.Wiem jednak,ze w koncu zakocham sie w jakims meskim imieniu:-) .Na razie jest Konradek:-)

Do góry