reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona marcowych dzieci 2017

reklama
U mnie po osiedlu jeden Tymek biega, a tak to nie znam. Nie ma sie co sugerować jak Wam sie podoba. Teraz większość rodziców daje popularne imiona ;)

Zastanawialam sie nad ang wersja Timothy, bo Tymek calkiem ok, ale po angielsku to imie brzmi jakos malo mesko ;)

I w glowie mam tylko szampon Timotei

Mi Seweryn się podoba. Moze dlatego ze kojarzy mi sie dobrze. Kazdego Seweryna jakiego znalam to byl dobry chlopak.[emoji6] Nawet nie wiedzialam ze Tymek popularne teraz.. nikogo nie znam o tym imieniu. Tez ladnie[emoji108].

Ja przy wyborze imienia kierowałam się tym żeby i po polsku i po ang było podobnie nie mam wyjścia.

Ja mam na imię Ewelina i dużo Anglików ma problem z moim imieniem co wydawało mi się że mają Evelyn.. ale jednak chyba mało popularne.

Dlatego mój Oliver.

I tak samo.. w polskim może być: Olivier, Oliver lub przez w.
Olivier mi się kojarzy z olejem i mój mówi że to nie jest angielskie tylko hiszpańskie wtedy czy tam jakieś inne. I oni mają tylko Oliver tutaj.

Mi się podoba jeszcze bardzo imię Ethan.. ale nie ma go w polskim i tak trochę średnio żeby moja mamusia się wysilala z wymowa czy ktokolwiek zresztą sama nie lubię jak moje imię przekrecaja.. Mojemu źle się kojarzy.. bo ma dużo znajomych Ethan..

A na dziewczynkę też już mamy imię o ile się pojawi kiedyś: Emilka.

Tylko wtedy to będzie rodzinka: Ewelina ; Elliott ; Emily ; a tu nagle Oliver.. ale już tak się przyjęło Ollie teraz ze nie byłoby to nasze dziecko jakby nie został Oliver [emoji170]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi Seweryn się podoba. Moze dlatego ze kojarzy mi sie dobrze. Kazdego Seweryna jakiego znalam to byl dobry chlopak.[emoji6] Nawet nie wiedzialam ze Tymek popularne teraz.. nikogo nie znam o tym imieniu. Tez ladnie[emoji108].

Ja przy wyborze imienia kierowałam się tym żeby i po polsku i po ang było podobnie nie mam wyjścia.

Ja mam na imię Ewelina i dużo Anglików ma problem z moim imieniem co wydawało mi się że mają Evelyn.. ale jednak chyba mało popularne.

Dlatego mój Oliver.

I tak samo.. w polskim może być: Olivier, Oliver lub przez w.
Olivier mi się kojarzy z olejem i mój mówi że to nie jest angielskie tylko hiszpańskie wtedy czy tam jakieś inne. I oni mają tylko Oliver tutaj.

Mi się podoba jeszcze bardzo imię Ethan.. ale nie ma go w polskim i tak trochę średnio żeby moja mamusia się wysilala z wymowa czy ktokolwiek zresztą sama nie lubię jak moje imię przekrecaja.. Mojemu źle się kojarzy.. bo ma dużo znajomych Ethan..

A na dziewczynkę też już mamy imię o ile się pojawi kiedyś: Emilka.

Tylko wtedy to będzie rodzinka: Ewelina ; Elliott ; Emily ; a tu nagle Oliver.. ale już tak się przyjęło Ollie teraz ze nie byłoby to nasze dziecko jakby nie został Oliver [emoji170]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mamy problem z wyborem bo chcialam zeby babcia nie miala problemu z wymowa ;) Szkoda ze jak podoba nam sie po angielsku to po polsku nie i na odwrot. Np nie bardzo chce miec Jozia w domu, ale Joey bylby ok ;)

Olivier fajnie, u nas to najpopularniejsze imie, a potem jest William. Mialam jednego Oliwiera w klasie w podstawowce i to jedyny Oliwier ktorego znam. U syna w zlobku tez nie widzialam zadnego.

I u nas dziewczynka tez miala byc Emilia po babci meza!! Wszyscy na nia mowili babcia Mila i chyba tak bysmy nazwali, Mila. No coz, trafil sie kolejny syn a trzeciego nie chcemy ;)

Babymamusia spoko u mnie jak sie doczekamy kiedys parki to bedzie Justyna 2xpiotr i Pola[emoji12] takze zostaje sama[emoji12]a tak to wszyscy te same inicjaly

A imie Emilia sama chciałam ale P nie chce. Wiec stanelo na Poli. Okaze sie niebawem co wykorzystamy.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Babymamusia spoko u mnie jak sie doczekamy kiedys parki to bedzie Justyna 2xpiotr i Pola[emoji12] takze zostaje sama[emoji12]a tak to wszyscy te same inicjaly

A imie Emilia sama chciałam ale P nie chce. Wiec stanelo na Poli. Okaze sie niebawem co wykorzystamy.

f2w3d5qppdk8cfc5.png
2x Piotr too.. twój Piotr i Piotr Junior czy jak ?

Do góry