reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka?

Sorga: rozumieć, rozumieć sama grałam kiedyś w rpg, teraz zamieniłam to na gry ekonomiczne :-D. A co do imienia to ja Cię nie chciałam urazić, wiesz czasem można nieświadomie coś wymyślić, chciałam dobrze a żem religioznawca to służę pomocą w wyborach patronów wśród różnych nietypowych bóstw ;-).

reklama
Zgadzam sie z tym , ze i tak imie "przyklei" sie do dzidzi. Mam znajoma ktora dala imie corce-Marcelina (dosc orginalne) i na poczatku wydawalo mi sie dziwne. Teraz to taka fajna dziewczynka, ze nie wyobrazam sobie innego imienia niz wlasnie Marcelinka-taki maly cukiereczek:-)

gorzej, jak się przyklei w ciąży, a w akcie urodzenia wyjdzie coś innego. znajomi ustalili że będzie Zosia, a zakręcony tatuś powiedział w USC, że córeczka ma mieć na imię Aida :szok: podobne, co nie???:laugh2: no i tak już zostało

Ja mam imie dla dziewczynki LIVIA MAGDALENA ,ale dla chłopca ni hu hu:-)

Wy zdecydowane to macie dobrze, ja mam niewielki wybór, bo na wstępie ustaliliśmy, że nasze dzieci będą nosiły zwykłe polskie imiona bez żadnych udziwnień, no i wybór ogranicza jeszcze fakt, że mamy dużą rodzinę. Ja osobiście mam 24 szt. kuzynostwa (a mąż to sama nie wiem ile), a to kuzynostwo też ma już dzieci i jak się chce żeby imiona w rodzinie się nie powtarzały, to wybór robi się niewielki :zawstydzona/y:

Ja wybrałam Zosie jeszcze chyba przed ciążą.
Potem się okazało że Zosia ma siusiaka i trzeba było coś kombinować po męsku. Wyszedł z tych kombinacji Piotruś. Ale nie ustalony jeszcze na 100% - nie zdążył, bo siusiak na następnym usg się wchłonął :-D i jak na razie zostaje Zosia :tak:
Chciałabym jednak żeby moje dziecko było dwojga imon a na drugie jeszcze nie mam pomysłu :-(

U nas dziewczynka jednoglosnie Michalina a synek Filip lub Franek. Zreszta we wtorek sie okaze (mam nadzieje) czy to on czy ona:-)

my to w sumie mamy jak narazie kilka opcji :szok::szok::szok:

dziewczynka --ja Julia lub Natalia,mąz- Zuzanna

chlopczyk--ja -Bartus,mąż-Jasio lub junior czyli Lukasz po tatusiu

zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak narazie to maluszek nie chce rodzicom zdradzic kim jest:-):-):-)

reklama
A my już mamy ustalonego Stasia. Na początku nie chciałam się za nic zgodzić na to imię, zrobiłam bunt, ale mój mąż tak się uparł i nie przyjmował juz w ogóle żadnych innych propozycji. No i pomyślałam sobie, że OK, to pierwsze dziecko, syn w dodatku, niech sobie już wybierze to imię:-D :-D
Dalej nie jestem do końca przekonana, ale właściwie już coraz bardziej się przyzwyczajam do nazywania tak maluszka...:-)
A gdyby była dziewczynka to od początku było wiadomo - Hania :tak: Widzę, że dość popularne wśród przyszłych mam:-)

Do góry