reklama
Już dwa ma , wiec z głowy trochę uff dziękujemyMoje im starsze, tym gorzej spało.. Także nie ma reguły. Niedługo zęby też będą iść. Wytrwałości.
G
guest-1714079215
Gość
Moja starsza miała jakiś miesiąc taki, że się budziła o czwartej, urzędowała przez półtorej godziny i spala dalej. Około pół roku miała wtedy. Przeszło
To może jakiś kolejny idzie. Wtedy dzieci też się często budzą. Ale szybciutko wyszły jak 4 miesiąceJuż dwa ma , wiec z głowy trochę uff dziękujemy
Urodził się z ząbkami taki przypadekTo może jakiś kolejny idzie. Wtedy dzieci też się często budzą. Ale szybciutko wyszły jak 4 miesiące
Lelum
Fanka BB :)
nie wierz ludziom, którzy mówią, że na MM dzieci lepiej śpią. Syn najpierw się budził co 40 min, teraz ma 3 miesiące i co 2 godziny się budzi, czasem 3O kurczę . Co godzinę to nie żarty a karmilas mm czy kp ?
Moonstone
Moderator
dokładnie.nie wierz ludziom, którzy mówią, że na MM dzieci lepiej śpią. Syn najpierw się budził co 40 min, teraz ma 3 miesiące i co 2 godziny się budzi, czasem 3
G
guest-1714079215
Gość
Moim zdaniem metoda karmienia nie ma nic do tego jak dziecko śpi. Opowieści o spokojnie śpiących dzieciach będących upojonymi czułością wycyckaną z piersi matki można włożyć między bajki tak samo jak te najedzone butelką.
Madzia86G
Fanka BB :)
Czy piersią czy mm - każde dziecko inne.
Moje jest od początku na mm.
Obecnie ma rok ( lada dzień ) a wciąż budzi się 2x na mleko w nocy.
Nie pomaga podawanie mu wody.
Gdy przeszliśmy już na całkowite posiłki w dzień żyłam nadzieją, że jak na kolację naje się sytej kaszki to będzie spał lepiej.
Nic z tego
Nieważne ile by się najadł, nieważne jak byłby zmęczony albo jak unormowany mieli byśmy system dnia i czas wieczornego wyciszania ...
W nocy regularnie budzi się o 1 i 5 w nocy i koniec kropka.
Do mniej więcej 6-7miesiąca miał stale 3x karmienia nocne .
A u znajomych dziecko młodsze o 2 miesiące od paru miesięcy budzi się 1x na karmienie - piersią.
A są takie który wybudzają się do piersi niemal non stop.
Tu serio nie ma żadnej reguły .
Moje jest od początku na mm.
Obecnie ma rok ( lada dzień ) a wciąż budzi się 2x na mleko w nocy.
Nie pomaga podawanie mu wody.
Gdy przeszliśmy już na całkowite posiłki w dzień żyłam nadzieją, że jak na kolację naje się sytej kaszki to będzie spał lepiej.
Nic z tego
Nieważne ile by się najadł, nieważne jak byłby zmęczony albo jak unormowany mieli byśmy system dnia i czas wieczornego wyciszania ...
W nocy regularnie budzi się o 1 i 5 w nocy i koniec kropka.
Do mniej więcej 6-7miesiąca miał stale 3x karmienia nocne .
A u znajomych dziecko młodsze o 2 miesiące od paru miesięcy budzi się 1x na karmienie - piersią.
A są takie który wybudzają się do piersi niemal non stop.
Tu serio nie ma żadnej reguły .
reklama
G
guest-1714079215
Gość
Moje obie karmione mm od urodzenia, różnica półtora roku - jedna od dawna śpi całą noc, a druga budzi się dwa, trzy razy, czasem tylko raz
Podziel się: