reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć dziecka :)

Lekarz stwierdził, ze na 90% dziewczynka. Mam już dwoch chłopaków :) mam o miałam nadzieje na córeczkę
Ocena wyrostka w 12+0 i nawet do 13+ nigdy nie jest na 90% 😉 W 11+ wyrostek w zasadzie u każdego wygląda tak samo, zaczyna się różnicować w 12+, a Ty usg zrobiłaś na samiutkim początku tego tygodnia. Ja taki wyrostek jak Twój miałam w 11+ileś, wg USG 12+2, a tydzień później już zmienił wygląd. Pytanie czy to już właściwy wyrostek, czy jeszcze nie, bo jest dosyć cienki. W mojej ocenie za wcześnie na ocenę w 90% 🤷🏼‍♀️ Można tak dla zabawy sobie oceniać ;) Wszystko jest możliwe na tym etapie :) Z ciekawości możesz sobie skoczyć na usg za tydzień, półtora 🤪

Ostatnia edycja:
reklama
Ocena wyrostka w 12+0 i nawet do 13+ nigdy nie jest na 90% 😉 W 11+ wyrostek w zasadzie u każdego wygląda tak samo, zaczyna się różnicować w 12+, a Ty usg zrobiłaś na samiutkim początku tego tygodnia. Ja taki wyrostek jak Twój miałam w 11+ileś, wg USG 12+2, a tydzień później już zmienił wygląd. Pytanie czy to już właściwy wyrostek, czy jeszcze nie, bo jest dosyć cienki. W mojej ocenie za wcześnie na ocenę w 90% 🤷🏼‍♀️ Można tak dla zabawy sobie oceniać ;) Wszystko jest możliwe na tym etapie :) Z ciekawości możesz sobie skoczyć na usg za tydzień, półtora 🤪
Dziękuję bardzo za odpowiedź ☺️

3 noce śniło mi się, że to chłopiec. Wczoraj na USG (końcówka 16 tygodnia) dowiedziałam się, że zdrowa dziewczynka :)

Cześć dziewczyny,
Dziewczynka czy chłopiec?
IMG_20240207_171045.jpg
IMG_20240207_171028.jpg

Cześć dziewczyny :)

Na USG prenatalnym 20+4 dzidzia ułożona do góry nogami, ściśnięte nóżki, nie chciała za nic się przekręcić.. Pani doktor stwierdziła, że ułożenie uniemożliwia potwierdzenie płci, ale nie widzi męskich „znaków” więc wpisuje płeć żeńską…

13+4 chłopiec, 16+2 chłopiec, moja doktor prowadząca 18+2 potwierdziła i pokazała nam chłopca podczas badania, niestety nie poprosiłam o zdjęcie.

Z ostatniego USG mam tylko takie, chłopiec czy dziewczynka? ;)

Załączniki

• IMG_6255.jpeg
    IMG_6255.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 48
reklama
reklama
Do góry