Sorga: rozumieć, rozumieć sama grałam kiedyś w rpg, teraz zamieniłam to na gry ekonomiczne . A co do imienia to ja Cię nie chciałam urazić, wiesz czasem można nieświadomie coś wymyślić, chciałam dobrze a żem religioznawca to służę pomocą w wyborach patronów wśród różnych nietypowych bóstw ;-).
reklama
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Zgadzam sie z tym , ze i tak imie "przyklei" sie do dzidzi. Mam znajoma ktora dala imie corce-Marcelina (dosc orginalne) i na poczatku wydawalo mi sie dziwne. Teraz to taka fajna dziewczynka, ze nie wyobrazam sobie innego imienia niz wlasnie Marcelinka-taki maly cukiereczek:-)
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Wy zdecydowane to macie dobrze, ja mam niewielki wybór, bo na wstępie ustaliliśmy, że nasze dzieci będą nosiły zwykłe polskie imiona bez żadnych udziwnień, no i wybór ogranicza jeszcze fakt, że mamy dużą rodzinę. Ja osobiście mam 24 szt. kuzynostwa (a mąż to sama nie wiem ile), a to kuzynostwo też ma już dzieci i jak się chce żeby imiona w rodzinie się nie powtarzały, to wybór robi się niewielki
E
efilo
Gość
Ja wybrałam Zosie jeszcze chyba przed ciążą.
Potem się okazało że Zosia ma siusiaka i trzeba było coś kombinować po męsku. Wyszedł z tych kombinacji Piotruś. Ale nie ustalony jeszcze na 100% - nie zdążył, bo siusiak na następnym usg się wchłonął i jak na razie zostaje Zosia
Chciałabym jednak żeby moje dziecko było dwojga imon a na drugie jeszcze nie mam pomysłu :-(
Potem się okazało że Zosia ma siusiaka i trzeba było coś kombinować po męsku. Wyszedł z tych kombinacji Piotruś. Ale nie ustalony jeszcze na 100% - nie zdążył, bo siusiak na następnym usg się wchłonął i jak na razie zostaje Zosia
Chciałabym jednak żeby moje dziecko było dwojga imon a na drugie jeszcze nie mam pomysłu :-(
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
my to w sumie mamy jak narazie kilka opcji
dziewczynka --ja Julia lub Natalia,mąz- Zuzanna
chlopczyk--ja -Bartus,mąż-Jasio lub junior czyli Lukasz po tatusiu
zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak narazie to maluszek nie chce rodzicom zdradzic kim jest:-):-):-)
dziewczynka --ja Julia lub Natalia,mąz- Zuzanna
chlopczyk--ja -Bartus,mąż-Jasio lub junior czyli Lukasz po tatusiu
zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak narazie to maluszek nie chce rodzicom zdradzic kim jest:-):-):-)
reklama
isia_83
Fanka BB :)
A my już mamy ustalonego Stasia. Na początku nie chciałam się za nic zgodzić na to imię, zrobiłam bunt, ale mój mąż tak się uparł i nie przyjmował juz w ogóle żadnych innych propozycji. No i pomyślałam sobie, że OK, to pierwsze dziecko, syn w dodatku, niech sobie już wybierze to imię
Dalej nie jestem do końca przekonana, ale właściwie już coraz bardziej się przyzwyczajam do nazywania tak maluszka...:-)
A gdyby była dziewczynka to od początku było wiadomo - Hania Widzę, że dość popularne wśród przyszłych mam:-)
Dalej nie jestem do końca przekonana, ale właściwie już coraz bardziej się przyzwyczajam do nazywania tak maluszka...:-)
A gdyby była dziewczynka to od początku było wiadomo - Hania Widzę, że dość popularne wśród przyszłych mam:-)