reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka?

Kotek07, z tym imieniem mającym świętego patrona to mi podchodzi pod przesąd :dry: Ja bym nie zwracała na to uwagi, na pewno przy wyborze drugich imion dla dziewczynek nie będę się kierowała tym, czy jest święte czy nie... Oczywiście nie chcę tym kogoś urazić, jestem katoliczką, ale nie wiem co ma piernik do wiatraka...

reklama
Według mojej teściowej po prostu jeżeli chociaż jedno imię jest święte to może i ten człowiek, który nosi to imię będzie "święty". Ale dla mnie to tez kolejny zabobon.

Ech... Nie wiem, co zrobiłabym na Twoim miejscu, jeśli to imię może urazić teściową... Ja na swoje szczęście trafiłam na teściów z marzeń, do niczego się nie wtrącają, a jeśli potrzebujemy jakiejś pomocy to chętnie pomagają... :happy: Wiem, że to brzmi jak wymysł, ale tak jest :tak:
A pierwsze imię macie?

A nasze mamy mają tak samo na imię :-D
i tym sposobem jak będzie dziewczynka, to chyba jej damy na drugie Maria i wtedy obie babcie będą zadowolone :laugh2:

Wiecie, jakby tak dobrze popatrzeć, to w spisie Świętych znajdziemy wszystkie możliwe imiona :-) Więc każdy wybór da się jakby co "podeprzeć" dla upierdliwej rodzinki ;-)
Mój Małż ostatnio testuje wytrzymałość swoich rodziców - dziś wmówił im, że mały ma się nazywać Myszon :-D Łyknęli baaardzo spokojnie i nawet nie miauknęli - nie ma to jak wieloletni trening :-D

Ciekawa jestem czy wybrałyście już konkretne imię dla dzidziusia, czy na razie macie kilka opcji i zdecydujecie się na konkretne imię dopiero po urodzeniu?
Ja zacznę zastanawiać się kiedy lekarz mniej więcej określi płeć mojego dziecka, czyli być może za tydzień;-) . Wpisujcie wasze pomysły:-) .
Już wiem, że będę miała córeczkę......Ale wybór imienia to nadal trudna decyzja....

reklama
Dziewczyny jakie wybierzecie imie to i tak bedzie piekne...Ale zobaczycie ze po porodzie zadko bedziecie go uzywac...beda lecialy same slodkosci-serduszka,kochanie,szczescia,babelki ,rybeczki ,skarbeczki itd:-D

A nasze imie to takie nietypowe bo Noemi i nawet nie wiedzialam co oznacza ani tym badrdziej czy jest swiete...Jak sie okazalo oznaczczenie ma jak dla mnie wrecz cudowne bo oznacza "moja slodycz" :-) a i w dodatku jest swiete bo jak zglaszalismy Noemi na chrzciny to ksiadz nam o tym powiedzial...Byl zachwycony:-D

Nie kazdy na poczatku byl zachwycony tym imieniem ale teraz juz rodzinka przyzwyczaila sie:-) Tylko dziadek zawsze cos tam pomyli;-):-D

Do góry