reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

koszule wzielam jedna bo bym majatek wydala. Na 4 dni w szpitalu mi chyba wystarczy a pozniej najwyzej cos dokupie. Sama nie wiem po co sa te flanelowe pieluchy :), dlatego wzielam tylko 2 , na pewno do czegos tam sie przydadza :)

reklama
abryz - mój mąż mówi, że wózek jest lekki - jak dla mnie tez nie jest zbyt ciężki - ale czy na 4 pętro bym wniosła ( i to z dzieckiem) - to nie wiem - ja mam tylko 10 stopni na półpiętro.

Wiecie co ale się wczoraj wkurzyłam - wózek który przywięźli jest super - bardzo mi sę podoba - ale .... nie było w nim torby podręcznej - dzisiaj Roman ma dzwonić i wyjaśniać sprawę, czy zapomnieli włozyć, czy może trzeba specjalnie dokupić.
A teraz pozytywy wózka - koła super duże pąpowane, przy kołach super amortyzatory, hamulce na przednia i tylnie koła i pełno różnych narzutek na wózek, jutro popstrykam wózek, bo muszę aparat podłądować.
No i całość materiału odpinana - mozna wrzucić do pralki i wyprać a i rączka regulowana i przekładana.
Moja Ania jak go zobaczyła to az piszczała z zachwytu i dzisiaj rano z koleżanką się nim bawiła.
Acha i jeden minus - dobrze, że kupiłam wózek wcześniej - kółka strasznie śmierdzą gumą i wózek się wietrzy w innym pokoju. Jak w taki wózek bym włozyła dzidzię to by się zasmrodziła, a tak jest szansa, że do porodu przestana te kółka capić.

Tamarunia swietnie w koncu doczekalas sie wozka :) widze,ze ty rowniez tego przesadu sie trzymasz ::) my zadecydowalismy,ze kupimy wozek jak mala sie juz urodzi,w ciagu tygodnia przyjdzie przesylka wiec nie ma co sie spieszyc,bo i tak pierwsze dni bedziemy w domku i od razu nie bedzie on potrzebny,a mam lekazczek,fotelki oczywioscie lozeczko wiec sie tym nie martwie.Maz mocno wierzy w ten zabobon wiec nie nalegam ::) :) ;)
gosiek289 super ,ze jestes zadowolona z zakupu to najwazniejsze,no ciekawa co z ta torba,chyba w karju w wiekszosci wozkach jest juz torba na wyposarzeniu wiec sie dopytajcie ;)

Jeżeli chodzi o pranie to ja wyprałam rożki i napewno wypiore ochraniacze, ale wypełnienia pościeli nie chce mi się :p właśnie prasuję niebieskie ubranka :)
Oleńka 27 ja do wózka kupiłam taki kpl :)
http://www.allegro.pl/item86299073_hit_sezonu_2005_06_komplet_do_wozka_5_funkcji.html

jeszcze dzisiaj kupiłam ten kinkiet :)
http://www.allegro.pl/item91763051_ikea_lampka_ksiezyc_do_pokoju_dziecinnego.html
Gosiek fajnie że udał Ci się zakup wózka :)
Tamarunia, my kupujemy wózek na początku kwietnia i podobnie jak u Ciebie bedzie czekal u tesciowej, przynajmniej go wywietrzy.

Od razu mi się pojawił uśmieszek - torbę podeślą - ( niestety osobno się kupuje) - juz dzisiaj pakują do wysłania - a więc dostanę jutro lub dopiero około poniedziałku

dziewczyny poszukuje jakiś ładnych obrazków na ściane moze znacie jakąś strone gdzie coś takiego moge zamówić??

reklama
ewe -a rożki i ochraniacze to pierzesz ręcznie czy w pralce?
A jak w pralce - to czy włączone wirowanie czy wyłączone. Bo się zastanawiam co się z tym wkładem w środku stanie. Mam nadzieję, że nic.

Do góry