reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

koszule wzielam jedna bo bym majatek wydala. Na 4 dni w szpitalu mi chyba wystarczy a pozniej najwyzej cos dokupie. Sama nie wiem po co sa te flanelowe pieluchy :), dlatego wzielam tylko 2 , na pewno do czegos tam sie przydadza :)

reklama
abryz - mój mąż mówi, że wózek jest lekki - jak dla mnie tez nie jest zbyt ciężki - ale czy na 4 pętro bym wniosła ( i to z dzieckiem) - to nie wiem - ja mam tylko 10 stopni na półpiętro.

Wiecie co ale się wczoraj wkurzyłam - wózek który przywięźli jest super - bardzo mi sę podoba - ale .... nie było w nim torby podręcznej - dzisiaj Roman ma dzwonić i wyjaśniać sprawę, czy zapomnieli włozyć, czy może trzeba specjalnie dokupić.
A teraz pozytywy wózka - koła super duże pąpowane, przy kołach super amortyzatory, hamulce na przednia i tylnie koła i pełno różnych narzutek na wózek, jutro popstrykam wózek, bo muszę aparat podłądować.
No i całość materiału odpinana - mozna wrzucić do pralki i wyprać a i rączka regulowana i przekładana.
Moja Ania jak go zobaczyła to az piszczała z zachwytu i dzisiaj rano z koleżanką się nim bawiła.
Acha i jeden minus - dobrze, że kupiłam wózek wcześniej - kółka strasznie śmierdzą gumą i wózek się wietrzy w innym pokoju. Jak w taki wózek bym włozyła dzidzię to by się zasmrodziła, a tak jest szansa, że do porodu przestana te kółka capić.

Tamarunia swietnie w koncu doczekalas sie wozka :) widze,ze ty rowniez tego przesadu sie trzymasz ::) my zadecydowalismy,ze kupimy wozek jak mala sie juz urodzi,w ciagu tygodnia przyjdzie przesylka wiec nie ma co sie spieszyc,bo i tak pierwsze dni bedziemy w domku i od razu nie bedzie on potrzebny,a mam lekazczek,fotelki oczywioscie lozeczko wiec sie tym nie martwie.Maz mocno wierzy w ten zabobon wiec nie nalegam ::) :) ;)
gosiek289 super ,ze jestes zadowolona z zakupu to najwazniejsze,no ciekawa co z ta torba,chyba w karju w wiekszosci wozkach jest juz torba na wyposarzeniu wiec sie dopytajcie ;)

Jeżeli chodzi o pranie to ja wyprałam rożki i napewno wypiore ochraniacze, ale wypełnienia pościeli nie chce mi się :p właśnie prasuję niebieskie ubranka :)
Oleńka 27 ja do wózka kupiłam taki kpl :)
http://www.allegro.pl/item86299073_hit_sezonu_2005_06_komplet_do_wozka_5_funkcji.html

jeszcze dzisiaj kupiłam ten kinkiet :)
http://www.allegro.pl/item91763051_ikea_lampka_ksiezyc_do_pokoju_dziecinnego.html
Gosiek fajnie że udał Ci się zakup wózka :)
Tamarunia, my kupujemy wózek na początku kwietnia i podobnie jak u Ciebie bedzie czekal u tesciowej, przynajmniej go wywietrzy.

Od razu mi się pojawił uśmieszek - torbę podeślą - ( niestety osobno się kupuje) - juz dzisiaj pakują do wysłania - a więc dostanę jutro lub dopiero około poniedziałku

dziewczyny poszukuje jakiś ładnych obrazków na ściane moze znacie jakąś strone gdzie coś takiego moge zamówić??

reklama
ewe -a rożki i ochraniacze to pierzesz ręcznie czy w pralce?
A jak w pralce - to czy włączone wirowanie czy wyłączone. Bo się zastanawiam co się z tym wkładem w środku stanie. Mam nadzieję, że nic.

Do góry