reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

reklama
EWE o tym pojeniu to prawda przez kilka minut podczas karmienia dziecko poisz leci mniej konkretne mleko mozna tak powiedzieć.Dopiero póżniej zaczyna dzidzia jesc konkter.Możesz dać ale nie musisz jakąś herb.Ja osobiscie dawałam tą glukozę ale rzadko.Nie piłam kopru (bo słyszałam teorię ze wrecz wzmaga tworzenie gazów ale piłam rumianek np herbapol lublin).Na kolkę miałam sposób owiniecie dzidzi i przytulenie a moja tesciowa trzymała czesto Nadię brzuszkiem na swoich kolanach(ułatwia odgazow i ćwiczy mięśnie)Swoim pacjentkom polecałam też...suszrkę :laugh: albo Esputicon Espumisan Infacol(krople od 1mies zycia)
Pępek -patyczek + 70% spir (kup mała butelkę spiryt 96%obj i idz do apteki poproś o zrob 70 krótko przed porodem albo sama---chcesz 100g np. to bierzesz ok 67,54 spiryt i do 100 dolewasz wody kup w aptece 6 pojemników Aqua pro inj. ale zwykła tez moze byc w aptece robie z destylowaną i juz masz) i taką nasączoną pałeczka obmywasz wokoło pępuszek.UWAZAJ ZEBY GO NIE ZMOCZYC W KĄPIELI
Do oczu sól fizjologiczna (po 5 ml kup z 10 na poczatek wystarczy koszt ok 3zł)i wata i przemywamy :)

głuszek - niestety nie ma gotowego
ewe - na szkole rodzenia mówili, że do pępka lepszy spirytus - bo widać czy coś się zaczerwienia, fiolet jest dobry - ale kolorystycznie wszstko maskuje

głuszek apteka niestety nie ma monopolu na sprzedaz spirytusu i nie mozemy go sprzedać ale zrobić myślę ze jakiś fajny farmaceuta pójdzie wam zawsze na rękę i zrobi wam jak przyniesiecie swój 96%
pamiętajcie ze połozna gdy przyjdzie do was z patronacka wizytą to zawsze wszystko wytłumaczy i pokaze co i jak z pielęgnacją
gencjany bym nie uzywała bo brudzi i tak jak gosiek mówi nic nie widać

ja do szpitala kupie te gotowe gaziki ze spirytusem bo przeciez nie bede calej flachy wiozla....Ale napewno nie bede stosowala fioletu...nie dosc ze paskudzi to nie widac czy sie goi czy cos sie zlego dzieje...

nie wiem co sie porobilo ale nie moge odpisac na ciuszkach:(:(
Tak wiec pokazuje wam tu co zakupilismy wczoraj:
11.jpg

2.jpg

3.jpg

11.jpg

12.jpg

poduszka.jpg

okrycie_kolory.jpg
ten brzoskwiniowy :)
]http://www.allegro.pl/item89649027_posciel_3el_120x90_na_suwaczki_22_wzory_nowosci.html no i jeszcze jedna posciel! ybralismy ta ze wzgledu na to ze ochraniacze ma wyzsze a przeciez jak bede prala tamta posciel to ochraniacze tez:):)

Lilith - widzę, ze udało ci się kupić ten przewijak ze słonikiem.
Ja tez mam taka samą pieluszkę z flaneli ( nr 12)
A pościel świetna - i nie droga

jak bylam u nas na sklepie to zwykla 2 elementowa kosztowala 45 zl!!! i to wcale nie jakas specjalna! szok....

reklama
Do góry