reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

1.mi wystarczyły dwa (Nadia nie przemoczyła mi nigdy prześc używałam zwykłych pamp Tesco i z biedronki)
pod prześcier miałam tak zapobieg ceratkę
2.foczki u mnie brak,wanienkę miałam odrazu dużą i nie było probl z kąpielą małej
3.stelaża brak kąpaliśmy na stole lub rozstawionych krzesłach(takie u nas warunki)
4.nie pamiętam jaki mam ale chyba sam kokosowy(ma być twardy nie zbyt giętki aby dziecko leżało na płaskim) i było ok
5.karuzelkę(około 1 mies po porodzie) kupiłam jeszcze przed porod taką biedronkę maskotkę z czernia czerwonym i zielonym i aż byłam zdziwiona jak mała na nią patrzyła ale ponoć dzieci zwracaja na takie kolory uwagę
6.Sudokrem do dupci(wg mnie rewelacja) oliwek nieznoszę,więc do ciałka balsam lawendowy j&j(to jej nie uczuliło)
do kąpieli Balneum hermal kiedy miała przesuszoną skórę (bo miała przez jakiś czas problem ze skórą)
i tak jak piszesz nie wszystkie dzieci mogą uzywać tych samych kosmet to zalezy

reklama
o super, jestem chętna :) Tylko ja chcę taki wysoki - ale nie wiem ile to centymetrów?
A jesteś już zdrowa? A dzieciaczki? Rozmawiałam wcozraj z AP i mamy się wybrać do ciebie - tylko ze ona nie ma czasu ciągle.... Moze jak przyjedziemy to sobie oglądnę ten stelaż. Dostałam takie spodenki dla Marysi ale one są dla chłopczyka bardziej i duże ponadto, to ci je przywiozę dla Miłoszka :)
Acha - chyba musisz sięs zybko postarać o trzeciego dzidzusia- i to dziewczynkę bo mam tyle ciuszków dla Marysi, że ona tego wszytskiego nie obchodzi. A u nas drugie to dopiero za jakiś czas - więc Loli do dzieła :)

No nareszcie zdrowi jesteśmy!
A stelarz ma taką wysokość:dół wanienki jest na 60cm ,góra 85cm.
Trochę trzeba się schylić do kąpieli.Tylko że mówiłaś że masz małą wanienkę a ten jest raczej pod dużą tzn tak mi się wydaję ze małanie zawiśnie.
Musisz sama zobaczyć.
A dzidziuś ...hmmm ja chce trzeciego ale moj mężuś nie .
Ale może za parę lat znów wpadniemy.hihihihihi....

hej dziewczyny:)
ja tak z innej beczki wogole bo widzialam ze byl poruszony temat tutaj wczesniej.i ja wogole z innej choinki bo z czerwcowej:)
chodzi mi o becikowe dla matek polskich ale rodzacych za granica.ja wciaz mam zameldowanie w polsce ale mieszkam w holandii.czy moge sie ubiegac czy nei o becikowe?jak to wyglada?
pozdrawiam
ola

reklama
no to pokazuje reszte:):):)
aha bbqueenn my tu tez sie nad tym zastanawialysmy, wiec jak Lilith juz sie dowie od swojej mamy to bedziemy wiedzialy ;D tez mi zalezy na tym becikowym, Kurcze w sumie nasze dzieci beda mialy obywatelstwo polskie no nie???a skoro wszyscy dostaja to my rowniez powinnismny, pomimo, ze urodzimy za granica ::)

Do góry