reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

leżałam z dziewczyną która miała tak malutkie cycuszki że moje to były donice i ona miała nawał a ja nie :(

reklama
Dzięki dziewczyny.
Lampki są super. My wykorzystamy stojącą ze ściemniaczem ( już stoi koło łóżeczka ) - mąż dostał ją z pracy na imieniny ( pierwszy zakup z myślą o dzidzi )
Resztę zakupów przełożyliśmy na przyszły tydzień, poniewż moja Ania jest chora a ja też powinnam trochę poodpoczywać.

Fajnie Dziewczyny, ze macie juz powybierane/zakupione wozeczki. My Mezem chodzilismy po sklepach w piatek, mnie sie podoba Focus, jemu bardziej Xlandery, kompromisem bylaby chyba Inglesina model Europa z gondola i spacerowka za cene niewiele wyzsza niz Delitm, ale gdy szukam czegos na jej temat w necie to pojawia sie pustka! W oglole te Inglesiny sa duzo drozsze niz ta w sklepie i w ogole nie trafilam na taki model :mad: moze tej ekspedientce cos sie porypalo...?

reklama
Dziewczyny mam pytania:
1. tak realnie - wystarcza dwa przescieradełka do łóżeczka czy trzeba trzy?
2. Czy ta foczka do wanienki jest faktycznie poręczna (a moze lepiej kupić profilowaną wanienkę? - zaznaczam, ze i tak najpierw kupujemy małą wanienkę a dopiero potem dużą)
3. Czy ktoś widzial wysokie stelaże do wanienek? Kurcze wszędzie gdzie patrzyłam sa takie niskie, że trzeba się schylić.
4. Czy ktoras ma ten materacyk kokosowo - gryczany? Kurcze jakiś o nmi sie taki wydaje twardy i nie fajny do leżania. A nie lepszy kokosowo - spręzynowy? Jak myślicie?
5. jaie zabawki się kupuje na początku dziecku (wystarczy grzechotka i karuzela? Czy cos jeszcze?)
6. Jakie kosmetykli najlepsze? (Oilatum? Penaten? nivea?0 - Czy to moze zalezy od dziecka?

prosze o odpowiedź doświadzone mamusie i także niedoświadczone (każdy głos, podpowiedź, informacja się liczy)

Do góry