reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

leżałam z dziewczyną która miała tak malutkie cycuszki że moje to były donice i ona miała nawał a ja nie :(

reklama
Dzięki dziewczyny.
Lampki są super. My wykorzystamy stojącą ze ściemniaczem ( już stoi koło łóżeczka ) - mąż dostał ją z pracy na imieniny ( pierwszy zakup z myślą o dzidzi )
Resztę zakupów przełożyliśmy na przyszły tydzień, poniewż moja Ania jest chora a ja też powinnam trochę poodpoczywać.

Fajnie Dziewczyny, ze macie juz powybierane/zakupione wozeczki. My Mezem chodzilismy po sklepach w piatek, mnie sie podoba Focus, jemu bardziej Xlandery, kompromisem bylaby chyba Inglesina model Europa z gondola i spacerowka za cene niewiele wyzsza niz Delitm, ale gdy szukam czegos na jej temat w necie to pojawia sie pustka! W oglole te Inglesiny sa duzo drozsze niz ta w sklepie i w ogole nie trafilam na taki model :mad: moze tej ekspedientce cos sie porypalo...?

reklama
Dziewczyny mam pytania:
1. tak realnie - wystarcza dwa przescieradełka do łóżeczka czy trzeba trzy?
2. Czy ta foczka do wanienki jest faktycznie poręczna (a moze lepiej kupić profilowaną wanienkę? - zaznaczam, ze i tak najpierw kupujemy małą wanienkę a dopiero potem dużą)
3. Czy ktoś widzial wysokie stelaże do wanienek? Kurcze wszędzie gdzie patrzyłam sa takie niskie, że trzeba się schylić.
4. Czy ktoras ma ten materacyk kokosowo - gryczany? Kurcze jakiś o nmi sie taki wydaje twardy i nie fajny do leżania. A nie lepszy kokosowo - spręzynowy? Jak myślicie?
5. jaie zabawki się kupuje na początku dziecku (wystarczy grzechotka i karuzela? Czy cos jeszcze?)
6. Jakie kosmetykli najlepsze? (Oilatum? Penaten? nivea?0 - Czy to moze zalezy od dziecka?

prosze o odpowiedź doświadzone mamusie i także niedoświadczone (każdy głos, podpowiedź, informacja się liczy)

Do góry