Ja już sobie kupiłam jednorazowe Gerbera, bo się nasłuchałam, że są dobre, no i przede wszystkim cienkie- nie widać pod bluzką, a przecież będziemy karmiły latem. Co do ceny to kosztowały 18zł za 36 sztuk. Nuka, Belli były dużo tańsze, no ale ja już kupiłam. Zobaczymy jak się sprawdzą.
reklama
viki24
MAJOWA MAMA 06` Zadomowiona(y)
Też poszukiwałam informacji na temat wkładek laktacyjnych i opinie mam, które ich używały zależały od ilości mleka jaką produkowały ich cycuszki a więc jeśli któraś miała mało mleka wcale czasami nie musiał używać wkładek, a te co miały dużo to narzekały, że cienkie przeciekają.
Kate dzięki za info o pieluchach i chusteczkach, masz racje ale byłaby kapa jakbym nakupiła pieluch a potem wyszłoby uczulenie
Głuszek bardzo ciekawe co tu napisałaś o tych wkładkach ja jeszcze ostatnio w aptece widziałam takie chyba plastikowe nakładki na sutki. Kurcze, to się nosi pod biustonosz??? : potem chyba ma się cyca jak Madonna :laugh: :laugh:
Głuszek bardzo ciekawe co tu napisałaś o tych wkładkach ja jeszcze ostatnio w aptece widziałam takie chyba plastikowe nakładki na sutki. Kurcze, to się nosi pod biustonosz??? : potem chyba ma się cyca jak Madonna :laugh: :laugh:
T
Tamarunia
Gość
hehe ja takie kupilam
Jeżeli chodzi o becikowe to czas oczekiwania jest taki :
jeżeli zglosi się np 10 dziecko to do 30 następnego miesiąca jest czas na otrzymanie pieniążków, zazwyczaj na pieniążki czeka się ok 1 miesiąca
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie to mąż dostanie 1600 z ubezpieczenia na życie.
Ja chciałam się też ubezpieczyć ale niestety okres karencji jest minimum 9 miesięcy, zresztą na wszystkie firmy ubezpieczeniowe to znalazłam tylko SKOK który wypłaca "za urodzenie dziecka" osobom indywidualnym. Także niestety nie załapałam się, a u mnie w pracy nie ma ubezpieczeń grupowych :-[
jeżeli zglosi się np 10 dziecko to do 30 następnego miesiąca jest czas na otrzymanie pieniążków, zazwyczaj na pieniążki czeka się ok 1 miesiąca
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie to mąż dostanie 1600 z ubezpieczenia na życie.
Ja chciałam się też ubezpieczyć ale niestety okres karencji jest minimum 9 miesięcy, zresztą na wszystkie firmy ubezpieczeniowe to znalazłam tylko SKOK który wypłaca "za urodzenie dziecka" osobom indywidualnym. Także niestety nie załapałam się, a u mnie w pracy nie ma ubezpieczeń grupowych :-[
reklama
Pokazywała nam takie coś babka w szkole rodzenia - to takie nakładki i tam ci się wlewa mleko do jakby takich pojemniczków - kurcze trudno to wytłumaczyć - najlepiej zobaczyć samemu.
Ewe ciesze się że się komus moja nocna praca przydaje
A teraz z innej beczki;
Była kiedys taka promocja w geancie przewijaków - wiem że nie wszystke iz was zdążyły kupić. Znalazłam przez przypadek taki przewijak na allegro też za 32 zł (no oczywiście dochodzą jeszcze koszta przesyłki) http://www.allegro.pl/item89763172_2o2_profilowany_przewijak_dla_niemowlat_na_komode.html
Tylko nie wiem czy ten przewijak jest taki sztywny jak tamte czy to tylko taka miękka nakładka, musicie sobie wysłać zapytanie do sprzedającego.
Ewe ciesze się że się komus moja nocna praca przydaje
A teraz z innej beczki;
Była kiedys taka promocja w geancie przewijaków - wiem że nie wszystke iz was zdążyły kupić. Znalazłam przez przypadek taki przewijak na allegro też za 32 zł (no oczywiście dochodzą jeszcze koszta przesyłki) http://www.allegro.pl/item89763172_2o2_profilowany_przewijak_dla_niemowlat_na_komode.html
Tylko nie wiem czy ten przewijak jest taki sztywny jak tamte czy to tylko taka miękka nakładka, musicie sobie wysłać zapytanie do sprzedającego.