reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

reklama
ten dodatkowy 1000zł jest stanowczo bezsensu :mad: jakby moje przyjaciółki były teraz w ciąży to by im przysługiwało mimo że mają teraz prace i dobrze im płacą, a mi nie bo przepracowałam cały 2004 a 2005 już nie, wogóle bezsensu :-[

o fajnie Kaśuńska. Tylk ona to PZU to chyba musicie płacić co miesiąc bo z tego co kojarze to sa jakieś grupowe ubezpieczenia na życie, prawda?

Ja wlansie bede sie chciala ubezpieczyc przed 2 dzidzia! I pozniejs ie dostaje z okazji urodzenia dziecka!
Angie mama tlumaczyla mi ze to nie mozna wniosku odrazu skladac tylko iles dni po i najlepiej zeby dzidzia miala 10 pt! bo sie zdazaly przypadki ze dzieci umieraly i matki chcialy kase:( A czeka sie do miesiaca
! u nas ponoc w BB nie bylo z tego az takiego bum i wcale kobiety sie na to nie rzucily tak jak sie wydaje! a pieniazki mozesz nawet dostac po tygodniu! to chyba zalezy w jakim okresie zlozysz!

A co do ustawy to faktycznie dziwne to...teraz trzeba przynosic chyba rozliczenia za 2004 do wrzesia-od wrzesnia czy pazdziernika za 2005r. Ale nie wiem jak to jest jesli czyjas sytuacja zyciowa sie zmienila! wiec Kosmi moze lepiejs ie dowiedz!!!

Ojej jesli tak jest to troche smutne, ze jesli dzidzius ma mniej punktow to moze nie dostac becikowego bo moze własnie jakiejs matce by to pomogło w rechabilitacji czy cos... :-[

a Liliith czy mozesz sie spytac swojej mamy co z mama ktora zyje w Anglii??? ::)ciekawe czy nam to przysluguje to podstawowe becikowe???
oddam ze nie mam rezydentury w Anglii i jestem zameldowana w polsce. NA majowkach jest kilka mam mieszkajacych w anglii wiec moze wy dziewczyny cos wiecie?

nie nie!! dostaje ale chodzi o to by najlepiej bylo jakby dostal 10 bo wiem ze to zabrzmi strasznie- tak samo moja mam mowila ale oni poprostu tak zeruja i nie dadza odrazu bo moze dziecko nie przezyje bo np jest slabe itd:(:( strasne ale prawdziwe i o to chodzi!tak samo jak dziecko jest w szpitalu wlasnie pod taka opieka to nie dostaniesz od razu!
Musialabym dokladnie wypytac bo zawsze jak ide do mamy to sobie to obiecuje i jakos zawsze zapominam:) tylko wnioski zdazylam zapamietac by wziasc:)

Tamarunia z tego co wiem to idziesz do mopsu gdzie jestes zameldowana (miasto) i wypelniasz wniosek i juz! ale obiecuje ze spytam! bede u niej czwartek pietek i poprosze bys ie dowiedziala lub zadzwonie jutro!!!

reklama
Termin składania to chyba 3 tygodnie, ale nie jestem pewna.

Lilith, co do ubezpieczenia dodatkowego (PZU) to musisz ubezpieczyć się wcześniej niż zajdziesz w ciążę z drugim dzidziusiem, bo jest karencja 9 m-cy. Ostatnio moja przyjaciółka ubezpieczyła się- nie wiedziała, że jest w ciąży i nie dostanie kasy, bo rodzi 20 pażdziernika, a karencję ma do końca pażdziernika (porazka- kilka dni!)

Głuszek ja chcę się dodatkowo ubezpieczać, bo jestem nauczycielką i chcę byc ubezpieczona w razie czegoś. Jak na przykład coś się stanie w klasie uczniowi, albo na wycieczce - to takie OC.

Do góry