reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Wszystko śliczne!!! Widzę, ze szaleństwo zakupowe na całego :(
A ja muszę się wstrzymywac póki nie mam mebli :(
A już bym tak chciała mieć wszystko - ale jeszcze 3 miesiące, na pewno zdązę

reklama
Powiem Wam ze wogule nie przyjmuje do wiadomosci tych durnych zabobonow ze nic nie wolno miec w domu przed urodzeniem dzidziusia. A ci ktorzy widzac nasze "zaopatrzenia" mowia ze zapeszamy to ludzie zawistni i tyle :p
Gluszek- pewnie ze ze wszystkim zdazymy. Powolutku- My tez po kolei wszystko kupujemy i napewno kazda z nas kiedy przyjdzie ten najwazniejszy moment bedzie spokojna ze w domu czeka wszystko co bedzie potrzebne dzidziusiowi ;D

Wszystko sliczne!!!!bardzo mi sie podoba kolor lozeczka!!!sama bym sie na taki zdecydowala, ale co do lozeczka, to juz mojego meza wola, bo to on wybiera-ja wybieralam wozek, oczywiscie decyzja nalezy do obojga., ale w sprawie lozeczka, to tatus juz obcykany:)
a jesli chodzi o zakupy, to juz powoli sie przyzwyczajam , ze kupimy wszystko blizej konca, mam tylko cichnadzieje, ze do polowy kwietnia sie wyrobimy!!!!
a co do zabobonow, to moj maz w tej sprawie nieugiety jest i nie chce za wczesnie kupowac...ale sam chyba sobie zawistny nie jest ::)ale rozumiem, ze to chodzi o innych ludzi, postronnych?

Tamarinia oczywiscie ze chodzi mi o ludzi postronnych :laugh: takich co to zjawiaja sie, ogladaja i nawet nie powiedza dobrego slowa, nie pochwala tylko "no widze ze chcesz zapeszyc tyle tego nazbieralas juz" i takie tam podobne , niemile slowa. Tacy ludzie to wyciagacze energii i tyle. W zadnym razie nie chcialam uderzyc w twojego meza ani nikogo innego bliskiego :) Moj maz zreszta tez jest nieugiety co do wozka i powiedzial ze wozek wjedzie do domu dopiero jak sie niunia urodzi (taki przesad) tak wiec w okolicach kwietnia wybierzemy wozek, wplacimy zaliczke i bedzie on sobie spokojnie czekal na maj w sklepie> Buzka ;D

Agusiaaa a gdzie ty kupilas ten przewijak? mi sie taki marzy pokazywalam ze 2 miesiacew temu ale kremowy...ale na allegro tylko widzialam:(:( i jakbys mogla to napisz za ile go kupilas:)

Wszystko śliczne... :)
Ja kupiłam dziś sobie szlafrok do szpitala, nie ma co czekać, powoli trzeba zacząć działać.
Jeśli chodzi o te przesądy żeby nic nie kupować wcześniej to zupełny bezsens. Po pierwsze trzeba by naraz wydać mnóstwo kasy, a po drugie zdać się na gust męża, rodziców, itp, bo same nie będziemy w stanie nic kupić :).

o wlasnie szlafrok, ja tez mam zamiar kupic nowy, bo mam taki puchaty, a on strasznie cieply jest, raczej na zime, wiec planuje kupic jakis fajny cieniutki do ziemi, ale nie przezroczysty czy cos. a jaki reni kupilas?
a z tym zabobonem to masz racje tacy ludzie to wysysacze energoii, jejku, normalnie jak beda mieli swoje dzieci to sie przekonaja jak to jest, albo moze juz mieli i boli, ze wiecej nie bedzida mieli tej przyjemnosci ::)
a w summie jeszcze tak sobie pomyslalam(juz rozwazam na wszystkie sposoby zeby sie uspokoic)ze i tak czeka nas remont w marcu, wiec nie ma co teraz tak kupowac dla nas wszystkiego, bo nawet nie ma gdzie tego trzymac, tak wiec juz nie moge sie doczekac do remontu!!!!!a 8kwietnia mama przyjezdza wiec tym bardziej, sama przyjemnosc dokupowania jeszcze wszystkiego no i pomoze to wszystko wyprac uprasowac w razie jakbym nie dala rady juz!

mi wlasnie przyszlo dzisiaj kupe rzeczy zamowionych na allegro ostatnio czyli fotelik samochodowy, posciel i wozek :) jestem bardzo zadowolona, chociaz z wozkiem jeszcze walcze bo nie do konca wiem jak zrobic jeda rzecz. ale ogolnie bardzo mi sie podoba.

Tamarunia-ja kupiłam szlafrok z cieniutkiej frotki z kapturem, do kolan, wiązany. Myśle że na lato będzie w sam raz.
A przed chwilą zamówiłam dwie koszulki na allegro-jedną rozpinaną a jedną z rozcięciem. Oglądałam je też w tym sklepie, co kupiłam szlafrok, ale z allegro wraz z kosztami przesyłki i tak wychodzi 5zł taniej no i jest większy wybór.

reklama
A ja mam dzisiaj pecha - zdążyłam pstryknąć komodę maluszka i porozkładałam ciuszki, które kupiliśmy i dostaliśmy - a tu niestety aparat się rozładował ( wrr...) i dopiero jutro pstryknę.

Do góry