reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Tez nie wierze w zadne przesady.... trzeba by miec worek pieniedzy zeby wszystko kupic dopiero po urodzeniu sie dzidzi.
Lilith ten przewijak kupilam na allegro, uzywany za 16,80zl.

reklama
Jeżeli chodzi o przesądy, to ja niestety nie mogę wcześniej kupić wózka :( podobnie jak basiek wpłacimy zaliczkę i odbierze mąż po porodzie :) Też już spotkałam sie z pytaniem dlaczego kupujemy już ubranka :p wiecie ale jedno jest kupić a drugie to przecież trzeba to wszystko wcześniej wyprać i wypasować. I kiedy to wszystko zrobić? Już widze mojego męża jak prasuje wszystkie ciuszki i do tego wszystko pewnie byłoby w jednym kolorze ( zafarbowane) - normalnie tragedia ;)
Ja chyba gdzieś za dwa tygodnie będę robić pranie i prasowanko. Mąż będzie prasował pościel i pieluchy a ja resztę. :) Fajne takie przygotowania :)
Kropecka, sliczna pościel, pasowałaby do mojego pokoju ;) . Wogóle to musisz się okropnie cieszyć, tyle zakupów naraz ............... :)
Agusia - superancki ten przewijak, polowałam na taki w sklepie ale nie udało mi sie takiego znaleźć, więc poluje nadal :) :laugh:

Ale sie ruszylo u wszystkich z zakupami :)
Kropecka - bombowe zakupy. Sliczny kacik dla malenstwa. Dziwnie jest (ale cudownie) miec juz lozeczko z posielka i wszystko gotowe dla bobaska, nie? Mnie rozbraja wciaz widok naszego pokoiku da malej :)

no ja sie napatrzec nie moge, chociaz posciel jak juz pokaze ja Mackowi to schowam zeby sie nie zabrudzila albo co, tym bardziej ze te koty chca sie wszedzie wciskac i musialabym dodatkowo wytezac uwage zeby nie dotykaly poscieli :)

reklama
Wedlug mnie lepszy jest taki 0-13kg, bo pełni też funkcje nosidełka, a potem taki 9-36kg. Ten 0-18kg to tylko przypiąć do samochodu i koniec, dziecko musiałabyś na rękach przenosić.

Do góry