reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Faaajnie macie...!
ja ciagle bardziej na etapie przygotowan merytorycznych anizeli praktycznych. Moj Maz w trasie, moja Mamka u chorej Babci, Tesciowka daleko - na razie nie mam nawet z kim pogadac o wyprawce, bo Fater i Brat sa zieleni bardziej ode mnie.
Widzialam, ze moja nowa sasiadka urodzila juz dzidziusia, na schodach mignal mi stelaz od wozka Musty - ale jak patrzylam na necie na ich ceny to prawie mnie scielo.
Coz, na razie bacznie monitorowac bede Wasze przygotowania, to tez przyjemne :laugh:

reklama
A+T śliczna pościel i super wygląda z tym kolorem łóżeczka. Fajnie, że tyle już kupiłaś. Ja chyba też muszę już myśleć też o akcesoriach dla siebie.

a+t+ wspanla wyprawka,zgadzam sie z dziewczynami,posciel swietnie sie prezentuje na tle lozeczka,choc dla mnie za ciemne,ale w tym polaczeniu spoko wyglada ;)
Wesolutka nie przejmuj sie jeszcze zdazysz wszystko kupic i sie nacieszyc szalenstwem zakopow.

a ja dzis chcialm zamaowic posciel na allegro i troche sie zdenetwowoalam bo nie ma juz jedengo wzru,ktory chcialam.Oczywwiscie zyrafki rowniez kupuje,ale moja mam chcial drugi kaplet kupic,a ty pomaranczowego maiteczka juz nie ma,buuuuuuuuu............
moze za pare dni bedzie,ale to mnie w sumie nie urzadza bo maz jest teraz w Polsce i ma przywiesc zakupyb z alellgro,oby doszly na czas ile myslicie zajmuje cal ta procedura?????Przelanie kasy na konto????a potem sam przeslyka???

Mnnie wysyłali priorytetem - zapłaciłam w niedzielę, w poniedziałek pieniadze były na koncie, we wtorek mi wysłali przesylkę a w czwartek u mnie byla - także w sumie 4 dni

Dzieki za wszystkie pochwaly i mile slowa ;):):)

basiek3 pisze:
Powiedz jak to wszystko stoi juz w pokoju to jakos tak ten maj to wcale sie taki odlegly nie wydaje:D 
No czadowo wyglada juz prawie gotowe wszystko. Tapetka + lozeczko robia swoj efekt.
Tak patrze na to wszystko i modle sie, zeby nic juz zlego sie nie dzialo i durne zapeszania, zeby sie nie spelnily.

A kolor lozeczka tez mnie wlasnie zaskoczyl taki ciemny, ale coraz bardziej mi sie z czasem podoba. Poza tym to lozeczko ma na dole szuflade na posciel, a pod spodem bujaki, takze moze robic za delikatna kolyske :) Tak sie ciesze, ze mamy ten zakup z glowy :) Aha, a materacyk dostalismy do tego kokosowo-piankowy - chyba niezly, nie? Nie wiem czy kupowac nowy kokosowy albo kokosowo-gryczany? Doradzcie.

gosiek289 pisze:
a pielucho - podkłady firmy bella to gdzie kupiłaś w sklepie czy w aptece? Czytałam, że są super po porodzie ( ale dla mamy)
Kupilam je w sklepie dzieciecym gdzie to wszystko. Na tym jest napisane, ze to sa pieluchy dla dzieci ;), ale wlasnie babka w sklepie (Zreszta tez w tv (w "a mama te lekarz") slyszalam), ze te sa najlepsze jako podklady.

ewe26 pisze:
a+t - ja też mam pytanko - z jakiej firmy masz tą maść na popękane brodawki???
Masc sie nazywa PureLan100. Szwagierka polecala, ze bardzo pomaga. Mowila tez o Bepanthenie, ale tam akurat ta mieli i tez mowili, ze bardzo dobra.

ja kupiłam tą pościel:

3cz69qh.jpg

Kropecka. Sliczna posciel:D Co tam jest na tych obrazkach? Nie widze dokladnie ale wyglada jak bobaski :) Brdzo luibie kolor niebieski i mimo ze urodzi sie dziewczynka to tez jedna posciel bedzie miala niebiesciutka- bedzie pasowac do koloru scian. hihii. i do gustu mamusi;) Buzka

reklama
Do góry