reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

A my znaleźliśmy sponsora na wózek. Teściowa się zaoferowała. Po 10 marca jedziemy z nią do sklepu i będziemy wybierać.

reklama
Gunia - pościel w żyrafiki górą!!!
A ja dalej nie wiem jaki wózek buuuuu :(
Zazdroszczę Wam ze się już podecydowałyście :)

ja szczerze powiedziawszy wlasciwie wszystko co potrzeba juz mam. Zostaly tylko takie drobne zakupy typu pieluszki, zasypki, oliwki itp.

A ja nareszcie pokupowalam pare rzeczy :D, no i mamy lozeczko wreszcie :D:
A oto prezentacja:

łózeczko (w nim nowa posciel i akcesoria powrzucane - dokladne fotki tego nizej ;))

eczko2male2wy.jpg

Troche sie nie spodziewalam, ze bedzie ciemne, ale ladnie wyglada (chociaz troszke nam do mebli nie pasuje, ale co tam. Wazne, zeby niunia miala gdzie spac ;)) Poza tym brakuje tych dwoch wyjmowalnych szczebelkow - musimy jakos dorobic...

Taka posciel kupilam (+ przescieradelko zolte i pod nie ceratka - juz zalozone na lozeczko)

poscielmale6zr.jpg

Chcialam ochraniacze na cale lozeczko, ale wszystkie takie ochraniacze sa strasznie cieniutkie... I tak jeszcze jeden komplet trzeba kupic - moze zyrafki z allegro? Zobaczymy ;)

Kupilam tez troszke akcesoriow:
zel do kapieli, oliwke, puder, 10 pieluszek tetrowych, 2 pieluszki flanelowe (z wzorkiem i bez), 2 butelki (z kazda byl smoczek gratis), smoczek, gruszke do nosa, patyczki do uszu, sudokrem i dla mnie wklady poporodowe, wkladki laktacyjne i masc na bolace, popekane brodawki:

akcesoriamale8gw.jpg

i kocyk:

kocykmale6bm.jpg

Jestem uradowana, ze nareszcie cos mam ;)

a+t+? sliczne lozeczko i posciel i jak duzo akcesoriow:) No my zamowilismy lozeczko w sklepie (nie mieli takiego koloru jak chcielismy) i bedzie juz w sobote- nie moge sie doczekac. Powiedz jak to wszystko stoi juz w pokoju to jakos tak ten maj to wcale sie taki odlegly nie wydaje:D

Sliczne - i łóżeczko i pościel i kocyk i fajne akcesoria - a pielucho - podkłady firmy bella to gdzie kupiłaś w sklepie czy w aptece? Czytałam, że są super po porodzie ( ale dla mamy)

A+T widzę że masz już całkiem sporą wyprawkę. Wszystko śliczne!
Ja na razie ograniczam się do ubranek, ale wkrótce zaczne rozglądać się też za resztą.
Nie wiem tylko co z łóżeczkiem bo kolega męża z pracy mówił że da nam po córce...tylko kolor pewnie sosna (ja chciałabym teak), który do niczego nie będzie nam pasował, ale wymyślilam sobie, że pomalujemy je na jasnoniebieski kolor i będzie ślicznie komponowalo się w naszą sypialnię. :). A materacyk ma być z trawy morskiej, podobno super tylko że teraz już takich nie robią.

a+t - ja też mam pytanko - z jakiej firmy masz tą maść na popękane brodawki??? gdzie kupiłaś te podkłady ???

reklama
acha ślicznie wygląda ten komplecik :) na lóżeczku :) Podoba mi się kolorek łóżeczka

Do góry