reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jaki fotelik nastepny po nosidle

Jesli chodzi o zgiete nogi w foteliku RWF to przeciez nie jest to nic nadzwyczajnego. Jesli ktos ma duzy samochod to wgl nie ma z tym problemu, bo jest wiecej miejsca na nogi.

A dwa ze przeciez my tez siedzac w fotelu samochodowym mamy zgiete nogi i w stawach biodrowych i w stawach kolanowych.

Jak Twoje dziecko dorośnie to wtedy daj znać czy 12 h w takiej pozycji jest ok. Ludzie mogą wrzucać cokolwiek. Nie zawsze jest to zgodne z prawdą. Nie znam nikogo kto 6-7 letnie dziecko wozi w ten sposób. Zwłaszcza, że starszak może się buntować przed takim przewożeniem.

12h w pozycji siedzacej nie jest wskazane dla nikogo. Ani dla doroslego, ani dla dziecka. Niezaleznie w jakim foteliku by bylo przewozone to musi miec przerwy podczas tak dlugiej podrozy. Nawet doroslemu jest ciezko wytrzymac 12h jazdy w pozycji siedzacej w aucie.

reklama
Jesli chodzi o zgiete nogi w foteliku RWF to przeciez nie jest to nic nadzwyczajnego. Jesli ktos ma duzy samochod to wgl nie ma z tym problemu, bo jest wiecej miejsca na nogi.

A dwa ze przeciez my tez siedzac w fotelu samochodowym mamy zgiete nogi i w stawach biodrowych i w stawach kolanowych.

12h w pozycji siedzacej nie jest wskazane dla nikogo. Ani dla doroslego, ani dla dziecka. Niezaleznie w jakim foteliku by bylo przewozone to musi miec przerwy podczas tak dlugiej podrozy. Nawet doroslemu jest ciezko wytrzymac 12h jazdy w pozycji siedzacej w aucie.
No dziecku tym bardziej ciężko skoro ma te nogi zgięte w kolanach i podkurczone. A w małym aucie tym bardziej jest to ciężkie.
I może zdziwię niektóre z Was, ale moja córka jeździ z przodu, w foteliku oczywiście, ale tyłem jest to niemożliwe.

No dziecku tym bardziej ciężko skoro ma te nogi zgięte w kolanach i podkurczone. A w małym aucie tym bardziej jest to ciężkie.
I może zdziwię niektóre z Was, ale moja córka jeździ z przodu, w foteliku oczywiście, ale tyłem jest to niemożliwe.

Rozumiem twoj punkt widzenia. Wazne, zeby autorka wiedziala, ze ma rozne opcje i ze przez internet nikt jej nie wskaze, ze akurat ten fotelik sie nada. Mozna jej sugerowac cos, ale to i tak kwestia i auta i dziecka. Ja woze juz drugie dziecko w axkidzie tylem i nie moge narzekac. Starsza jezdzila do tego 5 r.z. i nigdy nie narzekala na podkurczone nogi. A jezdzilismy juz roznymi autami malymi i duzymi i na rozne trasy. Takie po 12h tez.

Rozumiem twoj punkt widzenia. Wazne, zeby autorka wiedziala, ze ma rozne opcje i ze przez internet nikt jej nie wskaze, ze akurat ten fotelik sie nada. Mozna jej sugerowac cos, ale to i tak kwestia i auta i dziecka. Ja woze juz drugie dziecko w axkidzie tylem i nie moge narzekac. Starsza jezdzila do tego 5 r.z. i nigdy nie narzekala na podkurczone nogi. A jezdzilismy juz roznymi autami malymi i duzymi i na rozne trasy. Takie po 12h tez.
Oczywiście może to też zależeć od dziecka. Ja mojej córki w żaden sposób nie zmusilabym do jazdy tyłem. Kończyło się rykiem przez całą drogę.

My mieliśmy Axkidd minikid, syn jeździł praktycznie do swoich 6 urodzin tyłem. Drugie dziecko bedzie tak samo podróżować.c

1. Musi być dobrany do samochodu
2. Tyłem do kierunku jazdy
3. Dobrze jakby był obracany bo łatwiej posadzić dziecko
4. Fajna też może być reguralcja przy spaniu

Osobiście zdecydowałam się na Cybex Sirona
Popieram i u mnie podobnie wybór padł na Cybex Sirona

reklama
Ja się podepne do pytania, ale nie chodzi mi o konkretny model tylko na jaką kategorie wagową/wzrostową zdecydowaliście się przy kolejnym foteliku? Trochę tego jest i w każdej kategorii też jest spory wybór :)

Ja mimo dużego dziecka zdecydowałam się na fotelik do 18 kg póki co.

reklama
Do góry