reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik nastepny po nosidle

Dokladnie. Ja mialam dwie kluski i balam sie, ze za szybko wyrosna z fotelika do 18kg. Wzielam wiec Axkid Minikid do 25 kg. Starsza jezdzila do 5 roku zycia. Gdyby nie mlodsza siostra to jeszcze by jezdzila. Mloda bedzie jezdzila do oporu.
Właśnie do 18 wydaje mi się dosłownie na chwilę, bo córka jest w okolicy 60-70 centyla, a do 36kg wydaje sie ok, bo byłby jeden do końca, ale nie wiem czy to optymalne rozwiązanie. Może poszukam w przedziale do 25kg, u mnie niestety nie ma sklepu 8* więc będę musiała szukać po tabelach, który pasuje do naszego auta

reklama
Właśnie do 18 wydaje mi się dosłownie na chwilę, bo córka jest w okolicy 60-70 centyla, a do 36kg wydaje sie ok, bo byłby jeden do końca, ale nie wiem czy to optymalne rozwiązanie. Może poszukam w przedziale do 25kg, u mnie niestety nie ma sklepu 8* więc będę musiała szukać po tabelach, który pasuje do naszego auta

Jeden do konca to nie zawsze dobre rozwiazanie. Dlatego najlepiej wybrac sie do sklepu typowo z fotelikami i tam wszystko dobiora i wyjasnia.

My mamy obrotowy Cybex Sirona i to, co nas głównie przekonało to to, że ten plastik od bazy nie wystaje ponad siedzisko. Jakoś mi nie pasowało w innych fotelikach że tam gdzie wypadają nogi, wystaje taki kawał plastiku i ogranicza miejsce na nogi, wolę żeby kopał w siedzenie auta niż ten plastik. No i fajne jest to, że można odrobinę zmienić pozycję dziecka na bardziej leżącą.

Edit: I nie kosztował milionów monet 🙃

Ostatnia edycja:
Ale to nie jest teoria, tylko praktyka roznych ludzi :) widze, co wrzucają na grupę fotelikową, ktorą prowadzi 8gwiazdek. Dziecko potrafi usiąsć tak, zeby mu bylo wygodnie.
Jak Twoje dziecko dorośnie to wtedy daj znać czy 12 h w takiej pozycji jest ok. Ludzie mogą wrzucać cokolwiek. Nie zawsze jest to zgodne z prawdą. Nie znam nikogo kto 6-7 letnie dziecko wozi w ten sposób. Zwłaszcza, że starszak może się buntować przed takim przewożeniem.

Jak Twoje dziecko dorośnie to wtedy daj znać czy 12 h w takiej pozycji jest ok. Ludzie mogą wrzucać cokolwiek. Nie zawsze jest to zgodne z prawdą. Nie znam nikogo kto 6-7 letnie dziecko wozi w ten sposób. Zwłaszcza, że starszak może się buntować przed takim przewożeniem.
Pewnie, dam znac.
Bo na pewno specjalisci z tych sklepów, ktorzy sami tak woża swoje dzieci tylko tak pokazują, zeby ludzie przypadkiem nie kupowali kolejnego fotelika 🙈

reklama
Do góry