e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
Witam serdecznie
Jestem mamą 3,5miesięcznego dziecka i co prawda jest jeszcze sporo czasu, ale już zaczynam buszować po internecie w poszukiwaniu bezpiecznego fotelika i tu natknęłam się na fotelik Kiddy Energy Pro. Podobno otrzymał on w testach ADAC notę 1,6, czyli zabrakło mu jedynie 0,1 punktu do uzyskania 5 gwiazdek za bezpieczeństwo. I tutaj moje pytanie Jak to się ma do dachowania? Czy foteliki z panelem zamiast pasów są równie bezpieczne przy dachowaniu co te z pasami?
Jeżeli ma Pan co do tego wątpliwości, to proszę poradzić mi jaki fotelik będzie najbezpieczniejszy (chodzi mi o najlepszą ocenę bezpieczeństwa oraz braku materiałów szkodliwych użytych do produkcji fotelika)? Mamy Renault Scenic z roku 2000.
witam, niestety dachowania nie śmiem ocenić dopóki adac tego zrobi. Np dachowanie moich klientów z Recaro young sport już prędzej bo odbyli taki test i dziecko wyszło bez szwanku...
Jeżeli chodzi o fotelik 9-18 przodem do kierunku montowany pasami to zawsze polecam Romer King Plus - ale oczywiście warto go przymierzyć przed zakupem żeby sprawdzić stabilność.
pozdrawiam