reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u nas jest masakra z powodu duchoty, my nie spimy w nocy i mala tez......

mam pytanie czy Wasze dzieci spia w nocy przy otwartym oknie??

zanim małą położę okno jest całkiem otwarte, gdy juz usnie nadal jest otwarte bo moge ja przykrywać a jak ja sie klade to zostawiam uchylone ale zasunięte jest firana szyfonową, gdybym zamkła to mała wogóle by nie spała:no:

reklama
mam pytanie czy Wasze dzieci spia w nocy przy otwartym oknie??

w ostatnim czasie tak- śpimy przy otwartm oknie... ale w pokoju i tak jest ciepło na tyle,żeby julia spała bez przykrycia (jak się rozkopie)

aaa... w ostatnim czasie julia ma w ciągu dnia 2 drzemki - ok godzinne:szok::szok: jestem w szoku, bo nigdy tak długo nie spała:tak::tak:

A ja jestem w wielkim:szok:u naprawde dalam mleko ,ziuzialam wyrywala sie za goraco na tulenie pewno ,ja wkurzona ,ze nie spi,bo ile mozna wychodze ale kukam tak,zeby nie widziala,bawi sie ale trze oczka,super moze zasnie ale sama w to nie wierzylam .
Slysze jak piszczy,wola mnie a ja nic nagle patrze a moje dziecie spi ,polozyla sie jak Jezus doslownie i nyna:szok::-Djuz byla tak padnieta przez upal,zeby strasznie plakala i chyba to ja zmeczylo ale czy tak juz zostanie czy to tylko jej kaprys?:-)

Pati, zycze Ci, zeby juz tak zostalo :-D Moja juz od dawna tak zasypia - za wyjatkiem dzisiejszego dnia kiedy malzonek ja usypial, a mnie nie widziala od wczoraj wieczorem, to absolutnie nie chciala zasnac..

U nas ze spaniem teraz to tak raczej normalnie. Dwie drzemki w dzień po 1-1.5godz. a wieczorkiem juz 19,30śpi a budzi sie ostatnio o 7mej. Nieraz przesypia cale noce a nieraz raz ją karmię. ;-)

u nas dzis maskra- julia budziła się w nocy 4 razy i niec poza butlą ciepłego mleka nie było wstanie jej uspokoić...
dziewczyny- macie jakieś pomysły na oduczanie dzieci jedzenia w nocy??? bo u nas od godziny 22 do 5 mała potrafi wypiś z 500 ml mleka/kaszki:szok:

Ewa wspolczuje Ci, Ja mialam podobny problem i poprostu przestalam dawac mu jesc w nocy. Ostatni posilek (mleko) daje mu o 23;00 przez sen, zjada okolo 150-170 ml i spi do okolo 6:15. Takie przestawianie trwa sporo czasu, bo Julia bedzie sie budzila nawet jak nie bedzie chciala jesc, ona taki nawyk sobie wyrobila. Nam zajelo jakies 8 dni zeby Pat przestal sie budzic w nocy na jedzenie. Zawsze jak sie budzil to zamisat jesc dostawal smoczek i jak wstawalam i go "lulalam" do snu. A teraz zasypia sam, bez zadnego placzu, spi cala noc i wstaje okolo 6 rano.

Dzis za to pospal do 7:30 wiec znow sie wyspalam. Tym razem to chyba wina pogody, bp jest deszczowo i ciemno, pogoda super do spania. A w dzien standardowo mamy dwie drzemki po okolo 1,5 do 2 godziny. Ze spaniem u nas juz nie ma problemow, chyba nagroda za wczesniejsze utrapienia ze snem.

reklama
Ewa, a moze sproboj dac jej wody w butli a nie mleka.....i domysli sie ,ze nie warto sie budzic na sama wode. ja tak kiedys robilam i poskutkowalo.....albo dac jej bardziej syta kolacje.....udanych prob:-)

moja tesciowa to sie dziwi,ze Majce na cala noc (tj. od 19 do 7 rano)wystarczy tylko 210 ml. mleka lub kleiku.......ona karmila R. przez sen 2 razy w nocy, bo myslala,ze glodny......ale nie pomyslala,ze skoro sie nie budzil, to znaczy,ze jesc nie chce....mi lekarka powiedziala kiedys, ze dziecko po 6 miesiacu nie powinno jesc juz w nocy

Do góry