reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

no wlasnie jak u was zmiana czasu wyglada .. a dokladnie wlasnie w spaniu dzieciaczkow?:)

u nas przesunelismy czas jakis miesiac temu ale jestem ciekawa czy u was wywolalo to jakas wielka zmiane :)

reklama
U nas bez zmian ;-) Sara zasypia wg nowego czasu kolo 20:00 (wczoraj akurat przed 21:00) i spi do 7:30-8:00 (wczoraj rano spalysmy do 9:00:tak:).

melduję że Aluta od 4 dni bez drzemki, nie ma czasu na spanie, na szczęście chłop na urlopie więc ja i tak mogę chwilę poleżeć:-p

u nas chyba drzemka konieczna
wstała o 7.30, dolegiwała ze mną w łózku do 8.30:-p
14-19-spacer
po przyjściu oglądała dobranocke i kimneła to szybko ja wybudziłam, kapiel , kolacja, łózko...o 20.30 miałam wolne:tak:
może gdyby nie ten spacer to by dłużej wytrzymała ale mysle ze po obiadku choc godzinka spanka jej potrzebna..a szkoda bo szkoda dnia:sorry:

U nas oczywiscie drzemek nie ma, Sara zasypia kolo 21:00 (musi byc ciemno, bo jak widzi ze jest chociaz polmrok to sie pyta czemu musi isc spac jak jest dzien :-p) i spi do 8:30-9:00, bo mam ten urlop i nie budzi jej moje krzatanie sie :tak::-) Jak wroce po swietach do pracy to sie pewnie troche to zmieni.

przez ten brak drzemki Ala też idzie szybciej spać, wymordowana jest, cały dzień w ogrodzie (albo na placu zabaw), poliki i szyja już opalone:-p
chyba leżakowanie jej wprowadzimy, żeby tak szybko wieczorem nie padała i nie marudziła w dzień, bo widać że wykończona, ale twierdzi że spać nie będzie:-D

no wiec wlasnie.. u nas mala tez "NIE CHCEEEEE" drzemki w ciagu dnia ale ja ja przymuszam bo pod koniec dnia zazwyczaj jest marudna itd wiec wymuszam drzemki :) oj uwierzcie jakbym jej nie zmusila to by tez nie szla spac hihi :D

Pszczola od dawna nie sypia po poludniu. Na poczatku tez byla marudna i miala kryzysy w ciagu dnia, ale teraz juz jest ok. Kladzie sie o 20, wstaje o 8, w ciagu dnia jest baaardzo aktywna, ale im blizej wieczoru, tym bardziej staram sie jej ograniczac ekscytujace zabawy i w ten sposob bez wycia i pokladania sie dociera do pory udania sie na spoczynek :tak:

reklama
dominique u nas podobnie .. mala jest w ciagu dnia bardzooo aktywna.. wlasciwie to czesto tak jest do samego wieczora :D

u nas juz od dlugiego czasu wieczorem nie ma mowy o zadnym krzyku itd :) grzecznie daje buzi wszystkim mowi dobranoc bierze lale i misie z ktorymi spi i wskakuje pod koldre :D

Do góry